I går kunne14 EUX-studerende på Bygholm Landbrugsskole fejre, at de er færdige med deres eksaminer, men også at de er det allerførste EUX-hold fra Bygholm, der får studenterhuerne på.

De har nemlig været landbrugs- og gymnasieelever på samme tid gennem de sidste fire år. Nu har de, som det første hold EUX-landmænd fra Bygholm, afsluttet deres eksamen og er klar til at indtage verden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Carlo Cornelis van Sas, Anders Emil Kofod og Helene Lynggaard er en del af holdet med de første EUX-landmænd i Bygholms historie. De er alle tre enige om, at EUX'en har givet dem nogle muligheder, som de hverken ville få med en almen gymnasieuddannelse eller den ordinære landbrugsuddannelse.

- Du får praktisk erfaring, mens du tager landbrugsuddannelsen - og gymnasiedelen giver dig det, der skal til for at læse videre, fortæller Anders Emil Kofod.

Mange muligheder

Helene Lynggaard valgte blandt andet EUX'en pga. kombinationen af det praktiske og gymnasiefagene.

- Det kan godt virke strengt med 3 år kun med gymnasiefag. Her kommer vi ud og arbejder i praktik. Det giver også en pause fra skolen undervejs, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kombinerede uddannelse er emd til at åben forskellige døre.

- Efter ferien bytter jeg landbruget ud med storbyen, fortæller Carlo, der venter på endeligt svar på, om han er kommet ind på dyrlægestudiet på Københavns universitet.

Med en uddannelse som EUX-landmand får eleverne de fag, der giver adgang til f.eks. dyrlægestudiet eller agrobiolog på universitetet

Også Bygholms forstander, Kaj Aage Højgaard, kan se, at EUX-eleverne får noget ekstra med i bagagen:

- En hverdag som EUX-elev lærer de unge at strukturere en travl hverdag for at få alle ender til at mødes. Den egenskab er efterspurgt i enhver jobmæssig sammenhæng, så det lover godt for de unge, der har valgt en EUX-uddannelse.