Søren Olsen driver til dagligt et entreprenørfirma ved Fjenneslev, men ved siden af har han også en større produktion af wrap og halm til blandt  andre travfolk og garderhusarerne i Slagelse. Det er primært dét, han skal bruge sine nye maskiner til.

Den nye bigballepresser er indkøbt med henblik på at kunne optimere hele forretningen omkring wrap- og halmhåndteringen. Den kan presse flere kilo pr. balle, og med flere kilo i ballerne kan der spares gode penge på både transport og opbevaring. Det er en vigtig ting, da Søren Olsen presser og indsamler wrap og halm fra et stort område på Sjælland. Med de store mængder betyder en besparelse på bare 1 øre pr. kilo rigtig meget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren Olsen har store forventninger til brændstofbesparelsen på henholdsvis. Fendt 724 og den helt nye Fendt 516.

- Den nye teknik med AdBlue giver et lavere brændstofforbrug. Det ved vi allerede fra vores mejetærsker, siger Søren Olsen.

Søren Olsens primære argumenter for at købe Fendt fremfor traktorer af andre mærker, er ifølge ham selv den trinløse transmission, rigtig god komfort i kabinen, og så har han som nævnt kigget rigtig meget på brændstoføkonomi.

- Jeg forventer med de nye traktorer at kunne spare adskillige liter i timen. Jeg regner med en besparelse på cirka 50 kroner pr. kørte time, siger han.

724’erens primære opgave bliver at køre med presseren, mens 516’eren primært skal bruges til hjemkørsel af halm og wrap, hvor der ofte er en times transport hver vej.