Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Forsker: Dyrk kikærter fremfor kartofler

Af ame - 8. aug. 2018 KL. 12:15

Varmt klima kræver, at der skal dyrkes nye slags afgrøder, lyder det fra forsker fra Aarhus Universitet.

I fremtiden skal vi i Danmark til at dyrke helt andre afgrøder, end vi er vant til, lyder det fra en forsker i anvendt plantefysiologi på Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Det skriver dr.dk.

- Vi ser på afgrøder som kikærter, sojabønner, quinoa, hestebønner og alternative kornsorter, fordi det kan komme til at erstatte nogle af de planter, som får det sværere og sværere i varmen, siger Carl-Otto Ottosen til DR.

Sammen med en gruppe af forskere på både Aarhus Universitet og Københavns Universitet, har han eksperimenteret med at finde de sorter af afgrøder, som kan holde til varmen. Men forskerne er endnu ikke i mål med at finde de helt rette løsninger.

- Det er ikke ret mange år siden, at det virkede lidt tosset, at vi forskede i hvedesorter og testede dem i 40 graders varme. Men i dag skal vi jo bare kigge ud af vinduet og se på tørken, siger Carl-Otto Ottosen, til mediet.

- Vores forskning begyndte med at varmestresse eksempelvis hvede, men efterhånden må vi afprøve for både tørke, varme og andre ting inklusive højere CO2. Selvfølgelig er den nuværende krise også betinget af manglende vand, men der findes afgrøder, som kan passe bedre ind i fremtidens landbrug, siger Carl-Otto Ottosen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame