73.110 kg. Helt præcis så mange kg frø til efterafgrøder har Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning (FRDK) solgt i 2011. Det fortalte Hans Dahm, formand for foreningen, under sin beretning, da FRDK i dag onsdag 1. februar havde generalforsamling hos Centrovice i Vissenbjerg på Fyn.

Det er andet år, at FRDK sælger frø til efterafgrøder, og bestyrelsen skal nu i gang med at beslutte, om salget skal fortsætte. Men formanden ”fornemmer” at det er en succes, der skal køre videre. For den gavner i høj grad landmændene i hele Danmark

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Igen i år blev salget en succes, og jeg ser konceptet som en win win win situation, fastslog Hans Dahm.

- For det første er vi prissættende på det danske marked inden for efterafgrøder. Det betyder, at de danske landmænd har kunnet købe billgere efterafgrøder. Vi føler helt klart, at når markedet kender vores pris, så kan de andre udbydere pludselig også levere til samme pris.

- For det andet kan vi levere blandinger, der kan bruges som frivillige efterafgrøder. Det kan vores konkurrenter ikke på nuværende tidspunkt. En tredje ting er, at det giver en smule penge i kassen i FRDK – penge som vi kan bruge til at fremme vores forening med, fortalte Hans Dahm.

Blandt andet derfor har FRDK valgt at bruge flere penge på fagligt og mere dybdegående arbejde. En af opgaverne bliver at studere indholdet af kulstof i markerne og følge, hvordan det påvirker forskellige faktorer.