Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Førerløs New Holland føres ud i praksis

Af mod - 19. feb. 2018 KL. 15:02

New Holland har lavet en T4 førerløs og vil nu høste de første erfaringer fra en amerikansk vingård.

New Holland begyndte med at vise den selvkørende NH Drive på en T8 på Farm Progress Show i 2016 og siden på en T7 på Sima-udstillingen i Paris i foråret 2017.

Nu er turen kommet til en lang mindre traktor i New Hollands produktprogram i form af T4.110F, som er en smalsporet traktor - blandt andet velegnet til vinrækker.

Og netop i vinrækker skal de første erfaringer nu høstes med den lille førerløse New Holland, da man har lavet et samarbejde med E. & J. Gallo Winery, som verdens største familieejede vingård.

New Holland vil blandt andet vise med den mindre T4-serie, at NH Drive kan sættes på en hvilken som helst traktor i produktprogrammet.

Stort markedet

Det er ikke helt tilfældigt, at det netop er blevet en smalsporet traktor, som nu er udstyret førerløs fra New Holland. Topchefen for New Holland fortæller nemlig, at der her ligger et stort marked for førerløse enheder:

- Bæredygtighed og innovation er en del New Hollands DNA, og det er på den måde vi hjælper vores kunder med at drive deres bedrifter effektivt og rentabelt ? idet vi hele tiden forudser, hvordan deres behov skifter. Vi tror på, at specialbedrifter, og især dem i vinsektoren, i høj grad kan få fordel af lanceringen af selvkørende teknologi, hvad angår produktivitet og bæredygtighed. Vores partner i pilotprogrammet, E. & J. Gallo Winery, deler vores engagement i innovation og bæredygtighed inden for vindyrkning, samt vores mål for at levere en selvkørende løsning, som vinavlere verden over kan have glæde af, fortæller Carlo Lambro, New Holland Agriculture Brand President.

Optimeringsprocess

I løbet af pilotprogrammet genereres der praktiske data, der vil være med til at optimere New Hollands program for selvkørende køretøjer, og som yderligere vil give oplysninger om, hvilke muligheder der er inden for automatiserede og selvkørende løsninger.

Den forskning, der udføres med programmet, vil være noget, som der kan bygges videre på, til teknologier, der allerede er tilgængelige for kunder i New Hollandsp produktprobram. Det er løsninger som eksempelvis IntelliTurn, som er et system, der fuldstændigt automatiserer vendingen på forageret med ét tryk på en knap.

Selvkørende køretøjer spiller en vigtig rolle, når det drejer sig om at optimere landbrugsbedrifters bæredygtighed. Aktiviteternes øgede nøjagtighed og gentagelighed giver en bedre udnyttelse af ressourcer samt en mere ensartet produktivitet i løbet af dagen. Den assisterede funktion er med til at øge førerens effektivitet. Når nogle af de grundlæggende funktioner udføres automatisk, får føreren lejlighed til at koncentrere sig om vigtige opgaver, der kræver større færdigheder. En yderligere fordel ved automatiseringen er, at de gentagne funktioner giver føreren flere færdigheder. Det er simpelthen med til at forbedre landbrugets fremtid.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame