Forbrugerne har stor tillid til, at de danske æg giver en bedre fødevaresikkerhed, end æg fra udlandet. Derfor foretrækker 88 procent af forbrugerne at købe danske æg. Det viser en ny undersøgelse, som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Ifølge undersøgelsen siger 78 procent af danskerne, at Danmark har den bedste fødevaresikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det glæder den danske ægbranche og ikke mindst de danske ægproducenter, som har ydet en stor indsats for at sikre salmonellafrie, danske æg.

John Olsen, der er formand for Erhvervsfjerkræsektionens æg-gruppe under Landbrug & Fødevarer, siger:

- Det glæder jo en landmand, at de danske forbrugere kvitterer for den indsats, som alle de danske ægproducenter har ydet i forhold til at sikre salmonellafrie, danske æg. De ekstra smittebeskyttelses-foranstaltninger, der er indført i alle de danske æglæggerstalde har kostet, så det er rart, at det også bliver bemærket af de danske forbrugere.

Udover en stor tillid til fødevaresikkerheden i de danske æg, siger 67 procent af forbrugerne, at Danmark også har den bedste dyrevelfærd, og 60 procent mener, at Danmark også har den mest miljøvenlige produktion. Begge dele er vigtige parametre, når danskerne vælger æg i køledisken.

Særligt de unge vægter parametrene "miljøhensyn i produktionen" og "klimavenligt" som kriterier, der havde indflydelse på deres valg af æg, sidste gang de købte æg. Det er især kvinderne, der vægter parameteret "god dyrevelfærd" højt.