Socialdemokratiets miljø- og fødevareordfører, Simon Kollerup, anklager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen for at vildlede Folketinget og misbruge forskerne til at undslippe sit ansvar i MRSA-skandalen:

- Det er blevet en meget stor sag, hvor en minister i sommer valgte, uden at orientere forligskredsen, at gennemføre det såkaldte 'differentierede gule kort' med en lavere vægtning af tetracyklin, end hvad hans egen styrelse har sendt i høring. Nu påstår ministeren så over for Folketinget, at han ikke var vidende om, at med den beslutning ville det gå langsommere med at udfase tetracyklin. Men det vidste han godt. Alle oplysninger var på ministerens bord, forklarer Simon Kollerup til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en alvorlig sag om befolkningens sundhed på den ene side og erhvervets interesser på den anden side.

- Simon Kollerup (S) miljø- og fødevareordfører.

Tyndt telefonnotat

Han kalder også oplysninger fra DTU for et papir-tyndt telefonnotat, som ikke kan bruges som forklaring:

- Det er en alvorlig sag om befolkningens sundhed på den ene side og erhvervets interesser på den anden side. Ministeren traf det forkerte valg i sommer, og nu prøver han så at snakke sig ud af problemerne. Men det gør han med urigtige oplysninger, og det er ikke den måde, at folkestyret skal arbejde på. Udviklingen har været drastisk fra 14 tilfælde af smittede danskere med MRSA i befolkningen i 2007 til estimeret 12.000 i dag. Derfor er vi politisk nødt til at tage sagen meget alvorligt. En del af forklaringen handler om, også i de år hvor Socialdemokratiet havde regeringsansvaret, at politikerne ikke har fået tilstrækkelige anbefalinger fra styrelsen og andre steder. Der er sorteret i dem. Derfor får vi onsdag en redegørelse fra Fødevarestyrelsen om sagen, siger Simon Kollerup videre.

Uholdbart

Han understreger, at det er uholdbart, hvis politikerne ikke får de nødvendige anbefalinger fra Fødevarestyrelsen, men også at en minister ikke giver de korrekte og troværdige oplysninger:

- Hvis resistensen over for antibiotika overføres til mennesker, er det et stort problem, hvor mennesker kan blive resistente over for behandling af de mest almindelige sygdomme. Vi skal nødig være i en situation, hvor man kan dø af en almindelig mellemørebetændelse, eller hvor en kvinde i Danmark skal føde tre børn for at se to af dem som voksne mennesker, påpeger Socialdemokratiets ordfører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se Esben Lunde Larsens svar på kritikken HER