Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fokus på godt samspil mellem landbrug og landsby

Af SSV - 24. maj. 2019 KL. 11:10

Hvordan går landbrug og landsby hånd i hånd. Det er emnet ved bedriftsbesøg ved Viborg

Landsbyer og landbrug er naturlige naboer, men hvordan går det i spænd, når landbruget et driftigt og vokser og landsbyens indbyggere måske helst vil nyde naturen og den friske luft?

Det spørgsmål rejser Landboforeningen Midtjylland, når foreningen inviterer på bedriftsbesøg den 28. maj på I/S Søndergård lige uden for Finderup v. Viborg.

I/S Søndergård ejes af brødrene Jens og Jacob Jensen og det består i dag af to store driftsejendomme, omkring 1400 malkekøer, 900 hektar jord og op mod 16 ansatte.

Den store landbrugsvirksomhed sætter i dagligdagen logistisk præg på området blandt andet i form af øget trafik på vejene, men virksomhedens tilstedeværelse gør også, at der for eksempel kan komme fokus på en velfungerende digital infrastruktur i området.

-Landmænd har naturligvis et ansvar for at tage hensyn til de omkringboende, siger formanden for Landboforeningen Midtjylland Frede Lundgaard og peger på, at ?liv i landdistrikterne? kun kan ske i harmoni, hvis vi er lydhøre overfor hinandens behov.

Det vil han komme nærmere ind på i et lille oplæg ved bedriftsbesøget.

Landboforeningen har også inviteret næstformanden for Viborg Kommunes Klima og Miljø udvalg Kaj O. Andersen (SF) og formand for Teknisk udvalg Johannes Vesterby (V) med ud på I/S Søndergård. De kommer hver især med til lille oplæg om, hvordan man ser på det i Viborg Kommune og hvordan dialogen mellem landbrug, myndigheder og borgere fungere i dagligdagen.

Arrangementet er for medlemmer og besøget den 28. maj starter klokken 19

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame