For nylig satte mandskab fra Rasmus Degn A/S, Løve på Vestsjælland, og mælkeproducent Kaare Larsen, Brunbjerggaard ved Gilleleje, hinanden stævne nogenlunde midtvejs ved Gerlev Kro nær Frederikssund.

Folkene fra Rasmus Degn A/S havde tre fabriksnye Valtra traktorer med til den nordsjællandske landmand. Han og hans folk havde tre styk ni år gamle byttetraktorer med, også af mærket Valtra.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Da begivenheden foregik på Kaare Larsens 49-års fødselsdag, havde forhandleren pyntet de nye traktorer op med flag. Leverancen af nye traktorer bestod af to styk Valtra T203 Direct på 215 heste med boost-funktion. Den ene med frontlift og frontlæsser - den anden med frontlift og front-PTO. Den tredje traktor i leverancen var en Valtra N163 Direct med frontlæsser. Denne traktor er på 171 heste med boost-funktion.

Direct-betegnelsen betyder, at traktorerne er med trinløse transmissioner. I øvrigt har alle de tre nye traktorer blandt andet affjedret foraksel og kabine samt kompressoranlæg.

Bedre førerkomfort

Den første Valtra traktor kom til Brunbjerggaard i 1987, og siden har man holdt sig til det finske traktormærke.

- Vi har altid været glade for Valtra traktorernes førerkomfort. Her betyder vore tre nye traktorer et stort spring fremad med deres affjedrede foraksler og kabiner samt de komfortable Evolution førersæder. Desuden har Common Rail motorerne en blødere gang, så alt i alt er der nu endnu mindre støj i kabinerne. Vi havde også affjedrede foraksler på de gamle traktorer, og det er ikke til at undvære, siger Kaare Larsen.

De tre brugte traktorer var en M120 og en M150, som begge havde gået over 10.000 timer, samt en T190, som havde kørt over 7.000 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Matcher behov

- Vi kører som regel op til omkring 10.000 timer med vore traktorer, inden vi skifter dem ud. Valtra’s traktorer matcher fint de behov, der er på en kvægbedrift som vores. Med 165 årskøer skal der læsses meget foder, og vi skårlægger selv med front-skårlægger, fortæller den nordsjællandske kvægbruger.

- Vi udfører stort set alt markarbejdet selv. Når jeg sammenligner med kolleger, kan jeg se, at vores traktorer har et lavt brændstofforbrug, så driftsomkostningerne samlet set ligger i den lave ende. Valtra traktorerne er i øvrigt relativt lette, og det passer fint på vore lave græsarealer, forklarer Kaare Larsen.