AgroIntelli indgår en aftale med FMR Maskiner om, at FMR skal forhandle Robotti, den førerløse og selvkørende redskabsbærer, skriver AgroIntelli i en pressemeddelelse. Det nye samarbejde omfatter hele Danmark, hvor FMR Maskiner fremover står for salg og service. For begge parter er det starten på en ny æra med introduktionen af den første kommercielt bæredygtige robot-redskabsbærer på det danske marked.

Det nye samarbejde starter officielt på Agromek-udstillingen, Nordeuropas største samlede landbrugsmesse, der afholdes 27.-30. november 2018 i MCH Messecenter Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser frem til partnerskabet med FMR Maskiner. De har en anderledes tilgang og forstår, at fremtidens landbrug kræver nytænkning, hvis det skal være bæredygtigt og rentabelt. Vi er sikre på, at de kan rådgive landmænd om, hvordan Robotti med succes kan integreres i den daglige drift, siger Henrik Lynge Jacobsen, salgsdirektør i AgroIntelli.

- Vi kan se, at der er behov for alternativer til den traditionelle tankegang, hvor maskinerne og investeringerne bliver større og større. Robotter vil vinde frem inden for markarbejdet, det er kun et spørgsmål om tid, og med Robotti står vi forrest, siger Anders Højte fra FMR Maskiner.

Oplagte muligheder

Ifølge FMR Maskiner er der oplagte muligheder for Robotti'en i det moderne landbrug som for eksempel inden for afpudsning af frøgræsmarker, såning af efterafgrøder, halmstrigling, sprøjtning, radrensning og anden lettere jordbearbejdning.

- Mange af opgaverne ligger i spidsbelastningsperioder, men det er Robotti ligeglad med. Den kører bare, og det giver en helt anden og mere fleksibel hverdag for landmanden, siger Anders Højte.

Med samarbejdet får AgroIntelli en stærk servicepartner. FMR Maskiner har allerede landsdækkende service af flere mærker, og kender meget til Kubota, hvilket er en stor fordel da Robotti har Kubota-motorer, skriver AgroIntelli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos FMR Maskiner er forhandlingen af Robotti en del af en nichestrategi, hvor der er fokus på en række produkter og løsninger, der giver stor værditilvækst for landmændene.

- Det er et ønskescenario for os at få en partner, der ikke alene ser på værdiskabende løsninger for landmanden, men også på, hvordan ny teknologi kan bane vej for nye nicher og anderledes løsninger på nogle af tidens store udfordringer, slutter salgsdirektør Henrik Lynge Jacobsen.