Det er ikke kun et regulært hegn, som skal stoppe vildsvins indtog i Danmark. Naturstyrelsen har besluttet, at flydespærringer skal afskærme vildsvin fra Danmark i en del af Flensborg Fjord. Helt konkret vil der blive lagt flydespærringer ud til én meters dybde i fjorden på en strækning på 25-30 meter vinkelret fra kysten og ud i fjorden.

Det skriver JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avisen har talt med en skovrider i Naturstyrelsen.

- Hvis vi ikke laver flydespærringer i forlængelse af hegnet, vil der ikke være nogen forhindring for vildsvin, der følger hegnet ud til kysten. Vi har vurderet, at en kombination af flydespærringer og hegn er den bedste kombination, hvis der skal laves en forhindring i vandet, siger skovrider i Naturstyrelsen Bent Rasmussen til avisen. Han arbejder med at føre vildsvinehegnet ud i virkeligheden.

Et stort flertal i Folketinget vedtog i juni planerne om at bygge det 68 kilometer lange og halvandet meter høje hegn, som skal holde vildsvin og den afrikanske svinepest ude af Danmark. Dermed er vildsvinehegnet dog endnu ikke en realitet. Miljøstyrelsen mangler stadig at godkende vildsvinehegnet, hvor der i øjeblikket foregår en høringsfase, hvor det er muligt at komme med indvendinger mod hegnet.