Et bredt flertal står bag lovforslaget, der skal miljøregulere det danske landbrug.

Det betyder, at miljøforpligtelserne til landmænd i 2019 vil ændre sig. Der skal tages hensyn til, hvad grundvand og kystvande kan tåle af udledning af kvælstof fra markerne, som Miljø- og Fødevareministeriet formulerer det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre har stemt for i Folketinget i dag.

Flertallet lover, at der, hvor der er behov for at lave miljøforbedringer, vil der blive sat målrettet ind, eftersom eksperterne i Natur- og landbrugskommission anbefalede en mere målrettet miljøregulering.

Glad minister

Den nye minister er glad for opbakningen til lovforslaget.

- Det er sund fornuft at indrette vores miljøregulering efter, hvor meget det lokale vandmiljø kan tåle. Alternativet svarer jo til, at alle bilister måtte køre 80 km i timen, uanset om det var i byen eller på motorvejen. Jeg er særligt glad for, at Socialdemokratiet og Radikale Venstre stemmer for lovforslaget sammen med regeringen og Dansk Folkeparti, skriver miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelse.

Miljø- og fødevareministeriet har sprugt EU-Kommissionen Landdistriktsprogrammet lan bruges til at kompensere landmændene i 2020. Der håbes på svar inden sommerferien.