Danskerne importerer cirka 30 tons kaninkød om året, og begejstringen for kanin ser ud til at vokse både hos restaurationer og privatpersoner.

Derfor har Landbrug & Fødevarer siden 2016 arbejdet på at genopleve den danske kaninproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en række landmænd, der kommer til at udvide deres besætninger til næste år, og hvis afsætningen er på plads, så kan vi formentligt komme op og slagte cirka 3000 økologiske kaniner. De fleste danske kaninproduktioner er stadig i opstarten, men vi håber, at produktionen vil bide sig fast og vokse, siger Lars Holdensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

- Den stigende interesse og efterspørgsel kan skyldes, at der på sin vis er tale om et nyt og bæredygtigt produkt til forbrugerne. Herhjemme har vi indtil nu mest set produktet på restauranter, men det har også et klart potentiale hjemme hos de danske forbrugere, fortsætter han.

Danmark har tidligere haft tradition for at have kaninproduktion, men den har været lukket ned i mange år.