Det er en stigende tendens til, at landbrugseleverne på JU Århus vælger maskinspecialet til, og det er der en helt enkel forklaring på.

Det siger uddannelsesleder Poul Arne Jansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Specialet er i konstant udvikling og kræver, at man er mere end bare en dygtig håndværker. Det er ligeså vigtigt, at man har styr på kundepleje, at man kan få gode ideer, og at man forstår sig på bæredygtig drift - faktisk er det en forudsætning, hvis man vil arbejde professionelt i sektoren, eller hvis man som mange af vores elever drømmer om en dag at eje og drive sin egen virksomhed, siger Poul Arne Jansen.

På 2. hovedforløb har jordbrugsmaskinførerne blandt andet innovation, iværksætteri, teknisk engelsk og bærdygtighed på skemaet. Men de nye fag udgør ikke læringen alene, mener Poul Arne Jansen:

- Det er tydeligt at mærke, at eleverne også henter utroligt meget sparring og inspiration hos hinanden, når de kommer tilbage til skolen efter længere praktikophold på meget forskellige virksomheder. Der er rigtig meget "Nå, kan man også gøre sådan?" i luften, når de mødes igen. Og det skal man bestemt ikke undervurdere. Den indsigt, de giver hinanden, er utrolig vigtig.