Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Flere fødevareproducenter smider 'fisken på disken'

Af Joan Jensen - 15. aug. 2018 KL. 08:30

Et nyt partnerskab af store fødevareproducenter forpligter sig til at halvere deres madspild frem mod 2030. Samtidig er de klar til at fortælle, hvor stort spildet er.

Danmark mod Madspild hedder et nyt partnerskab, som er blevet etableret med Salling Group i spidsen.

Parterne, som tæller flere af landets store fødevareleverandører og butikker, forpligter sig til at reducere deres madspild med 50 procent frem mod 2030, og så vil de lægge tallene frem og forpligte sig til at smide mindre mad ud. Det skriver Politiken.

Madspild er en god forretning

Siden 2014 har Netto, Føtex og Bilka, der er enheder i Salling Group, lagt deres tal for madspild offentligt frem. Nu støder Unilever, Kohberg Bakery Group, Nestlé, Arla Foods, Naturmælk, Stryhns, Carletti, Peter Larsen Kaffe, HK Scan, Alfred Pedersen & Søn og Løgismose Meyers som partnere i projekt Danmark mod Madspild.

Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, har dog en forventning om, at flere vil melde sig under madspilds-fanerne, når projektet får fodfæste.

- Det er heldigvis også en god forretning at reducere madspild. Det giver os flere penge på bundlinjen, så det går hånd i hånd med, at mindre madspild er godt for miljøet og klimaet. Når de største leverandører er med, så vil de mindre kunne lære af dem. Derfor tror jeg på, at det kan lykkes: Alle har en fordel ved at være med, siger Per Bank til Politiken og fremhæver Coop og Rema 1000 som fremtidige, ønskværdige partnere i projektet.

Rent praktisk vil tallene blive kontrolleret af en revisor og dernæst lagt ud på hjemmesiden danmarkmodmadspild.dk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame