Flemming Christensen, som driver et økologisk fritidslandbrug nord for København, har mistet al tillid til sit rådgivningsfirma, Gefion, efter et køb af en økologisk svineproduktion. Vi har tidligere behandlet sagen her i Maskinbladet, og hos Gefion, der nu hedder VKST, afviser man at have været rådgiver for Flemming Christensen.

Det svar stiller dog ikke Flemming Christensen tilfreds. Særligt er han utilfreds med, at Gefion ikke oplyste ham om det fulde omfang af de problemer, der var på svinebesætningen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Uanset om Gefion ikke mener, at de var min rådgiver, er det uetisk ikke at oplyse mig om det forløb af møder, de har holdt, hvor de altså kendte til problemerne på besætningen. Det er Gefion, der kontakter mig, og i den forbindelse oplyser de mig om nogle af besætningens problemer, men som det fremgår af tidligere artikler, har det på ingen måde været dækkende, siger Flemming Christensen.

Da Maskinbladet konfronterede direktør Gert Klitgaard det tidligere Gefion, og nuværende VKST, med beskyldningerne fra Flemming Christensen, var svaret, at VKST er en professionel virksomhed, som tager deres ansvar overfor de kunder, de rådgiver, yderst seriøst.

- Direktør Gert Klitgaards beskrivelse af, at Gefion er en professionel virksomhed, som tager deres ansvar overfor de kunder, de rådgiver, yderst seriøst, har jeg svært ved at genkende. Jeg har dog noteret mig at Gefion ikke har nogle indsigelser mod hændelsesforløbet, som det er beskrevet i artiklen. Jeg vil lade læserne selv vurdere, hvilket motiver de finder der kunne være til stede for den manglende orientering til undertegnede, og hvem der har draget fordel heraf, siger Flemming Christensen og fortsætter:

- Jeg vil opfordre alle landmænd til at overveje, når de næste gang søger råd hos deres organisationer de i princippet selv er medejere af, om de kan være sikre på, at opnå den rådgivning de kan forvente, set i lyset af denne artikel samt øvrige artikler i Maskinbladet, hvor det blandt andet ikke er første gang Gefion er involveret.