Halvdelen af ukrudstbekæmpelsen i Gentofte Kommune sker nu med 98 grader varmt vand med den såkaldte Heatweed, og de sparer både tid og penge.

Den store Heatweed er sensorstyret og bekæmper ukrudtet præcis, hvor det er. I bogstavelig forstand skyder Heatweed ukrudtet væk med præcisionsskydning kun med vand. Det skriver Svenningens Maskinforretning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommunens driftsleder oplever, at det har sparet tid og penge.

- Med gas har vi været nødt til at køre ud otte til ni gange i løbet af sæsonen. Med Heatweed og varmt vand kan vi nøjes med fem til seks gange. Samtidig får vi en gevinst på det, vi kalder produktionstiden. Ukrudtsbekæmpelsen kan nemlig foregå hurtigere med varmt vand end med gas, skriver Martin N. Andersen, driftsleder, Gentofte Kommune.

Søvand kan bruges

Det foregår ikke nødvendigvis med rent vand, fortæller kommunens driftsleder.

- Vi har mulighed for at tanke vand i søer og åer på vej rundt i kommunen, fordi anlægget er udstyret med et filter, der renser vandet. Derfor er det som oftest søvand, der varmes op til 98 grader og tager livet af ukrudtet. Vi har heldigvis mange søer, hvor vi kan tanke op, skriver Martin N. Andersen i en pressemeddelelse.

Fidusen ved de 98 grader er, at vandet dermed præcis rammer ukrudtets vækstpunkt. Det sikrer, at rødderne dør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teknik og Miljø, Park og Vej i Gentofte Kommune har også testet damp til ukrudtsbekæmpelse, men valget er alligevel faldt på det varme vand.

-Vi kan bekæmpe med vand, uanset vejret. Denne metode er uafhængig af, om det regner eller blæser. I tørkeperioder behøver vi heller ikke tænke på risikoen for brand, skriver Martin N. Andersen i en pressemeddelse.