Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har øremærket 40 millioner kroner, der skal forbedre dyrevelfærden og udlede mindre ammoniak og CO2. Pengene hører under Landdistriktsprogrammets Miljøteknologiordning.

- Klima, miljø og dyrevelfærd er tre vigtige prioriteter for regeringen, og det er alle sammen ting, der er med til at give dansk fødevareproduktion det utroligt stærke ry, vi har i udlandet. Så jeg er glad for, at kunne give den her håndsrækning til fjerkræbranchen, der i øjeblikket råber på flere investeringer, siger Dan Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan søges penge til blandt andet varmevekslere og avancerede computersystemer, der forbedrer klimaet og forholdene for hønsene. Indsatserne giver samlet set mere miljø, bedre økonomi, bedre dyrevelfærd og gør også staldene til sundere arbejdspladser at opholde sig i for medarbejderne.

- De projekter, der bliver givet penge til viser, at dyrevelfærd og miljøtiltag sagtens kan gå hånd i hånd med god konkurrenceevne. Hvis vi kan passe bedre på hønsenes fødder, kan vi også eksportere dem til Kina, hvor den købedygtige middelklasse vokser med raketfart og gerne vil købe danske delikatesser, siger ministeren.

Dan Jørgensen forventer, at de 40 millioner kroner vil skabe investeringer for flere hundrede millioner kroner.