I 2016 er der brugt ca. 5 pct. mindre antibiotika til danske dyr end året før, målt i kilo antibiotika. Det er tredje år i træk, at et fald er registreret. Forbruget er faldet til både svin, kvæg, fjerkræ og fisk. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Den danske fjerkræbranche har igennem årtier været kendt for at have et meget lavt forbrug af antibiotika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter et år med et højere forbrug end normalt på grund af flere alvorlige sygdomsudbrud i slagtekyllingeproduktionen, er forbruget af antibiotika til fjerkræ igen faldet. Der er tale om et fald på hele 36 procent (880 kg) fra 2015 til 2016. Dermed er forbruget tilbage på samme niveau som før sygdomsudbruddene.

Det vækker stor glæde hos Landbrug & Fødevarers Erhvervsfjerkræsektion. Martin Hjort Jensen, der er formand for slagtefjerkræs-gruppen:

- Det er med meget stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at vi nu har fået forbruget af antibiotika i slagtefjerkræproduktionen ned igen, efter vi blev ramt af et alvorligt sygdomsudbrud for et par år siden. Det betyder, at landmandens hårde arbejde og fokus på smittebeskyttelse har virket, siger han og fortsætter:

- Den danske fjerkræbranche har i mange år haft en restriktiv holdning til brugen af antibiotika, og producenternes fokus på det er afgørende for, at Danmark er i front på det her område. Dog skal vi ikke glemme, at hvis vores dyr er syge, så skal de også behandles - præcist som vi også gør med vores børn.

John Olsen, der er formand for Landbrug & Fødevarers Erhvervsfjerkræsektions æg-gruppe, siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har igennem alle år været et meget lavt forbrug af antibiotika hos æglæggere. Jeg ser det som ekstremt positivt, at vi i ægproduktionen formår at holde forbruget på et stabilt og meget lavt niveau. Det giver en ekstra sikkerhed for forbrugerne, når de køber danske æg.