Det viser en opgørelse over indberetninger fra dyrlægerne til VetStat, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

VetStat er den danske veterinære medicindatabase, hvor al receptpligtig medicin solgt til dyr i Danmark bliver registreret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2018 blev der således udskrevet 1318 kg antibiotika til fjerkræ, mens det i 2017 var 1490 kg.

Forbruget toppede i 2015 med 2424 kg på grund af flere alvorlige sygdomsudbrud, men siden da er forbruget altså næsten halveret på tre år.

Udviklingen glæder Martin Hjort Jensen, formand for Landbrug & Fødevarers, fjerkræ.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi kan fastholde den positive udvikling, som vi har set de seneste år. Vi har haft stort fokus på området, og landmændene har gjort en kæmpeindsats omkring smittebeskyttelse. Det er den indsats, som vi ser resultatet af i tallene, siger Martin Hjort Jensen.

Den danske fjerkræbranche har igennem årtier været kendt for at have et meget lavt forbrug af antibiotika sammenlignet med andre lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Grundholdningen i branchen og hos producenterne har gennem mange år været, at vi skal arbejde på at holde forbruget nede. Dyrene skal selvfølgelig behandles, når de er syge, men vi har et stort fokus på, at der skal arbejdes med forebyggelse og smittebeskyttelse, siger Martin Hjort Jensen.

Han håber og tror, at den positive trend kan fortsætte i de kommende år.

- Med fortsat stor opmærksomhed på smittebeskyttelse i branchen og ude på bedrifterne, så tror jeg, at vi kan fortsætte den flotte udvikling også i de kommende år, vurderer Martin Hjort Jensen i pressemeddelelsen.