Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fire pressere skal erstatte fem

Af Morten Damsgaard - 25. jul. 2017 KL. 13:05

  • ww257595_1
  • ww257595_2
  • ww257595_3
  • ww257595_4

Forventningerne er høje til fire helt nye Krone-pressere hos Indrustrihalm, som netop er blevet leveret fra Thy Traktor.

Med en årlig produktion på 37.000 bigballer til biogas-anlæg og varmeværker i Holstebro, Løgstør, på Mors og i Thisted, er der travlt i høst med presning af halm hos Indrustrihalm ApS, og for at gøre halmpresningen mere effektiv har indehaver Karlo Dahl Bundgaard, valgt at gå fra fem til fire pressere til sæson 2017.

- Valget er faldet på tyske Krone som leverandører af presserne og de er købt hos Thy Traktor & Maskinservice nær Thisted, fortæller Karlo Dahl Bundgaard, som i høsten 2015 havde en Krone-bigballepresser på demonstration.

- Vi opdagede, at vi kunne presse 200 baller mere om dagen med Krone-presseren, end med de øvrige bigballepressere, og det gav noget at tænke over, fortæller den nordjyske landmand, som foruden halm-forretningen også driver 300 hektar planteavl.

Leje mindre

Karlo Dahl Bundgaard forventer, at fire nye Krone-pressere kan lave lige så meget som syv af de Hesston-pressere han kørte med tidligere.

- I det vi går fra fem til fire pressere, og får en kapacitet svarende til syv pressere, så får en en mand mere fri, samt jeg skal ud og leje mindre kapacitet ind i høsten.

- Det er planen, at den sidste traktor kommer til at køre med halmriven i høst, og på den måde sikre at presserne bliver fuld udnyttet de steder, hvor der har kørt en mindre mejetærsker.

Man har allerede været i vinterbyghalmen, og det har på ingen måder skuffet.

- Det er gået virkelig godt i selv store skår efter 40 og 35 fods mejetærskere, så jeg er fortrøstningsfuld for sæsonen, fortæller Karlo Dahl Bundgaard.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame