Finansminister Kristian Jensen fik syn for hvordan Nordic Seed i samarbejde med universiteterne anvender forsknings - og innovationsmidlerne til stor gavn for dansk planteforædling.

Det var med flot morgensol og højt humør at Nordic Seed mandag den 18. september åbnede dørene for Finansminister Kristian Jensen og Odders borgmester Uffe Jensen. De to var i selskab med tidligere folketingsmedlem Fatma Øktem og håndfuld lokalpolitikere fra kandidatgruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finansministeren og følget blev vist rund hos Nordic Seed af direktør Kim Bonde Petersen som berettede om forædlingsarbejdets vej fra laboratoriet til marken. Finansminister Kristian Jensen viste stor interesse og var meget imponeret over det arbejde der udføres, lige fra krydsninger i laboratoriet til de specialfremstillede mejetærskere der benyttes til høst af forsøgsparceller.

Nordic Seed's direktør Kim Bonde Petersen lagde i sin præsentation vægt på det store arbejde der ligger i forskning og innovation, samt den støtte som Nordic Seed modtager fra blandt andet GUDP og Innovationsfonden. Disse midler anvendes til blandt andet forskningsprojekter hvor der arbejdes med geonomisk selection for blandt andet at opnå større plantesundhed og bedre sygdomsresistens.

- Det er en sundhedsmæssig investering, lyder det fra Kim Bonde Petersen og hos Nordic Seed har vi fokus på at udvikle sorter til Norden og det nordiske klima. Vi har et tæt samarbejde med universiteterne om forsknings og udviklingsarbejde og dette arbejde er støttet af GUDP og innovationsmidlerne.

Finansminister Kristian Jensen, som i samarbejde med regeringen arbejder på et "klima atlas", som er en række initiativer der skal forbygge negative konsekvenser af klimapåvirkningerne, synes det er fantastisk spændende at se udviklingen ikke kun foregår på universiteterne og se hvordan vi kan bruge den visen vi allerede har på nye måder. Derved fik Finansministeren også ved selvsyn at se hvad de mange milliarder regeringen giver til forskning, blandt andet udnyttes til.

- Man skal huske at meget af den eksport Danmark har kommer fra Landbruget, siger Kristian Jensen.