Han husker det ikke selv, men for to år siden kom 21-årige Mike Erikstrup ud for en alvorlig arbejdsulykke.

Den 6.-7. marts deltager han på et sikkerhedskursus på Grindsted Landbrugsskole, hvor unge mellem 13 og 16 år der, arbejder på et landbrug, skal lære at undgå at komme til skade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mike Erikstrup fortæller om ulykken.

- Vi var ved at ordne en "snegl" i et foderanlæg, der havde sat sig fast. Jeg stod foroverbøjet over den, da en kollega tændte anlægget, og så skød "sneglen" sig ud med fuldt tryk og ramte mig direkte i hovedet. Jeg faldt om og fik en kæmpe hjernerystelse.

- Ulykken har haft store konsekvenser for mig. Jeg husker dårligt og har kronisk hovedpine. Hvis jeg laver fysisk arbejde, så får jeg endnu mere hovedpine. De første 1,5 måned efter ulykken lå jeg hjemme og kunne ikke lave noget. Jeg fik besked fra lægerne om at holde hovedet i ro, først i 14 dage, men det blev til 1 år og nu 2 år efter, er jeg så endelig startet på uddannelsen igen. Jeg har en mentor tilknyttet, som hjælper mig. Men jeg er trods alt sluppet heldigt, havde "sneglen" ramt mig få centimeter længere til venstre, så havde jeg været død på stedet, siger Mike Erikstrup.

Sikkerhedskursus

Mike Erikstrup er for nyligt startet på produktionslederuddannelsen på Grindsted Landbrugsskole, og hans mål er at blive Agrarøkonom. Planen er et job, der er knap så fysisk betonet som landmand. På kurset skal han fortælle sin historie.

Kursusleder og landbrugsskolelærer på Grindsted Landbrugsskole Poul Thomsen ser frem til at undervise de unge i sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er enormt vigtigt, at de unge ikke leger Batman, det gælder også for de ældre landmænd. Det behøver bestemt ikke være farligt at arbejde på et landbrug, hvis blot man er opmærksom på de faresignaler, der er. På kurset lader vi de unge prøve kræfter med nogle praktiske øvelser fra landbruget, som for eksempel at lægge grime på en ko, forskellige løft af ting, flytte dyr, sætte PTO-aksel på traktor, skifte hjul på vogn, korrekt anvendelse af værktøj og rigtig påklædning, forklarer Poul Thomsen.

Mike Erikstrup ser frem til at fortælle sin historie:

- Jeg vil gerne videregive mine erfaringer til andre unge. Før ulykken var jeg vildt aktiv og ville gerne ordne alting, og jeg var ikke bange for noget. Det råd, som jeg vil give videre, er, at de skal ned i tempo og koncentrere sig om at gøre tingene rigtigt og huske på, at sikkerhed er meget vigtigt. Det kan altså også ske for dig, hvis ikke du tager sikkerheden alvorligt, siger Mike Erikstrup.