I år kan Feucht fabrikken sætte 100 lys i lagkagen, når fødselsdagen skal fejres. Agco oplyser i en pressemeddelelse, at de kan se tilbage på en periode, hvor markedet for landbrugsmaskiner har gennemgået en eksplosiv udvikling, og hvor Feucht selv har været blandt de ledende og mest innovative på markedet for græs- og ensileringsmaskiner.

Ifølge pressemeddelelsen havde Feucht fabrikken sin begyndelse i slutningen af første verdenskrig, hvor der opstod et stigende behov for landbrugsmaskiner i Tyskland. Industrifolk fra München benyttede denne mulighed til at etablere "Bayerische Eggenfabrik AG" i Feucht nær Nürnberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 1932 begyndte virksomheden at producere selvbindere - en milepæl i firmaets historie og et skridt på vejen mod at blive specialist indenfor høstmaskiner. På trods af de vanskelige tider i anden verdenskrig og i efterkrigstiden fortsatte virksomheden med at vokse. I 1944 blev fabrikken omdøbt til Fella-Werke GmbH, og først i 1980 begyndte Feucht at specialisere sig i græs- og ensileringsmaskiner, skriver Agco i pressemeddelelsen.

I foråret 2011 blev Fella-Werke GmbH overtaget 100% af Agco.

Agco satte straks gang i nye investeringer. De gennemførte en større fabriksudvidelse, der blandt andet betød, at der blev indført et helt nyt og strømlinet produktionssystem. Produktudviklingen blev ligeledes styrket, hvilket betød at Feucht fabrikken kunne introducere en række nye produkter - blandt andet Fendt Former 14055 Pro.