Salget af Fendts 1000-serie gik i gang i efteråret 2016, og nu melder Fendt i Danmark, at salget har nået et tocifret niveau. Til sammenligning er der på hjemmemarkedet i Tyskland afsat 100 af de i alt cirka 300 enheder, der vil blive produceret i løbet af første kvartal 2017.

Ifølge Fendt betyder interessen for traktorserien, at nye kunder tidligst kan forvente at få traktoren leveret i juni.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Geografisk dækker køberne det meste af landet - dog med en overvægt i Sønderjylland, hvor interessen har været overvældende.

Peter Midtiby, salgschef hos Fendt Danmark

- Som følge af den store ordretilgang i starten af 2017 kan 1000-serien først leveres i juni måned. Det går rigtigt godt. Allerede her i foråret skal vi levere de første ti modeller til forventningsfulde købere i Danmark. Geografisk dækker køberne det meste af landet - dog med en overvægt i Sønderjylland, hvor interessen har været overvældende. Køberne er naturligvis primært store landbrug, men også nogle maskinstationer og en enkelt skoventreprenør har investeret i kraftkarlen, siger salgschef for Fendt i Danmark, Peter Midtiby, i en pressemeddelelse.

Ifølge Fendt er det blandt andet den nyudviklede transmission og den kraftige MAN-motor, der yder op til 500 hestekræfter, der har fået køberne til at vælge 1000-serien. Et højt moment ved lave omdrejninger samt et lavt brændstofforbrug er andre faktorer, der ifølge Fendt også har betydning for kunderne.

- At den store forhåndsinteresse nu har udmøntet sig i disse flotte indledende salgstal betyder, at jeg ser meget positivt på salget i den resterende del af året, siger Peter Midtiby.