Den tyske producent af traktorer, mejetærskere, pressere, finsnittere og græsredskaber bliver måske også snart en robot-producent. På et pressemøde den 1. september viste Fendt det nye Mars-koncept frem for den internationale presse.

'Mars' står for Mobil Agricultural Robot Swarms og består af små robotenheder, som erstatter traktorer og redskaber på marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konceptet vises først og fremmest frem med henblik på såning af afgrøder, og Fendt viser, hvordan hvert enkelt frø, som lægges i jorden kan dokumenteres ved hjælp af robotterens konstant forbindelse til "skyen".

Robotterne kører på strøm, og lades op fra en central-enhed, som følger robotterne fra mark til mark. Det hele kan overvåes fra en app på en tablet.

App styrer enheder

Fra Mars-appen kan man planlægge de enkelte såopgaver. Ved hjælp af krav om mark, udsædstype og mængde, samt mønstere og tæthed i form af plantetal, samt antallet af robotter til at udfører opgaven, kan appen fortælle præcis, hvor lang tid det vil tage, at udfører opgaven.

Under arbejdet gemmer robotterne geo-koordinaterne på hvert enkelt frø. Fendt fortæller, at hvis en robot af uforklarlig årsager ikke længere vil kører, så overtager de øvrige robotter arbejdet, og sørger for at hele marken bliver færdigsået.

Geo-koordinater for hvert enkelt frø kan bruges til flere formål efterfølgende. Fendt fortæller, at oplysningerne om de enkelte frø kan anvendes, når planerne skal have gødning, bekæmpes for ukrudt samt det mest optimale tidspunkt for høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fendts Mars-projekt er støttet af Den Europæiske Union inden for rammerne af FP7-programmet og er en del af Echord ++.