TYSKLAND - Teknologien i den nye presser, som producerer baller med målene 120x90 centimeter, er gemt væk under et nyt og moderne design. Men de afgørende nyheder, som øger kapaciteten og densiteten i ballerne gemmer sig under det grønne cover.

For at kunne producere de tungere baller, er presseren opbygget med kraftigere aksler og transmissioner, samt et ballekammer der er 20 procent længere end på Fendt 1290 XD. Vægten på svinghjulet er ens i de to modeller, men takket være et step-up-transmission hvor kraftoverføringen fra traktoren geares op med 50 procent, løber svinghjulet i den nye presser med 1.500 omdrejninger pr. min.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svinghjulet og drivlinjen beskyttes af en nyt automatisk kobling, der aktiveres, hvis presseren overbelastes. Koblingen genaktivers fra førersædet, og føreren skal derfor ikke længere ud af traktoren, for at montere en ny sikringsbolt. En glidekobling sikrer, at chok fra presseren ikke forplanter sig til traktoren.

Flere salg og hurtigere pickup

Den nye presser arbejder med 50 slag pr. minut, hvilket er 6,5 procent hurtigere end 1290 XD. For at kunne føde presseren, er den monteret med en ny OptiFlow pickup med fem række fjedre og en kapacitet der er 20 procent højere end på forgængeren.

Bindeapparatet er redesignet

Fendt 1290 UD anvender det velkendte Heston-system med dobbeltknuder. De seks bindeapparater fungerer som på de tideligere modeller, men er på den nye model gjort stærkere, og er designet til at arbejde med tykkere garn og binde stærkere knuder. For at forlænge levetiden, er udsatte dele i bindeapparaterne hærdede.

Kører på tandem

Presseren kører på en ny 16 ton affjedret tandemaksel, hvor den bagerste aksel er medstyrende i marken og kan låses ved hurtig transport pålandevejen. Med 620 millimeter brede dæk holdes totalbredden under tre meter.

Den nye presse får premiere på Agritechnica 2017 og kan leveres til sæson 2018.