EU-medlemsskabet er en stor fordel for Danmark og danske virksomheder. Men det er tid til et opgør med overimplementeringen af EU-regler, sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Regeringen har derfor udarbejdet fem principper for implementering af erhvervsrettet EU-regulering i Danmark, som har til formål at sikre, at ny EU-regulering ikke overimplementeres, medmindre væsentlige hensyn taler herfor.

- Det er vigtigt, at Danmark ikke implementerer EU-regulering på en mere bebyrdende måde end de lande, vi konkurrerer med, da det det hæmmer virksomhedernes konkurrenceevne til skade for vækst og arbejdspladser, siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem principper er:

Den nationale regulering bør som udgangspunkt ikke gå videre end minimumskravene i EU-reguleringen.

Danske virksomheder bør ikke stilles dårligere i den internationale konkurrence, hvorfor implementeringen ikke bør være mere byrdefuld end den forventede implementering i sammenlignelige EU-lande.

Fleksibilitet og undtagelsesmuligheder i EU-reguleringen bør udnyttes.

I det omfang det er muligt og hensigtsmæssigt, bør EU-regulering implementeres gennem alternativer til regulering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byrdefuld EU-regulering bør træde i kraft senest muligt og under hensyntagen til de fælles ikrafttrædelsesdatoer

- De fem principper for implementeringen af EU-regulering vil bidrage til, at der ikke utilsigtet sker overimplementering. Det vil være til gavn for vores virksomheder, at de ikke bliver mødt med strengere regulering end deres konkurrenter i andre EU-lande, siger Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. De fem principper vil være styrende for EU-implementeringsudvalgets arbejde med overimplementering.