I disse dage monteres der vedvarende energi over minkenes bure hos Bukholt Mink ApS – nemlig solceller.

Bukholt Mink ApS ejes af Carsten og Jens Bukholt. Brødrene har to minkfarme, og den, hvorpå der monteres solceller ligger i Ringkøbing. Solcelleanlægget på 1,2 MW kommer til at strække sig over 5 kilometer tagareal. Samlet fylder de 5.000 solcellepaneler cirka 8.000 kvadratmeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Anlægget bliver opført af det kundeejede energiselskab OK, der oplyser, at det ubetinget bliver Nordens største solcelleanlæg til dato. Anlægget svarer til 300 villaanlæg på 4 kWp.

- Minktagene passer perfekt til solceller, og der skal kun lidt ekstra forstærkning til for at sikre, at tagene kan holde. Det tager cirka tre måneder at opføre anlægget, og vi startede i midten af juni, så vi forventer, at det er klar til at producere strøm fra midten af september, fortæller projektsalgschef hos OK, Flemming Mæhlisen.

Miljørigtig strøm

Med en årlig produktion på cirka 1.200.000 kWh kan minkfarmen garantere en god portion miljørigtig strøm, som ikke kun bliver til gavn for minkfarmens beboere, men som også kommer videre ud i ledningsnettet.

- Vi var heldige at komme med under den gamle ordning. Økonomi og miljø går hånd i hånd, og for os er det en attraktiv aftale, men der var naturligvis også et ønske om at være ”mere grøn”, og med vores store tagareal var det mest naturligt at gå efter et solcelleanlæg, som jo blot tager den plads, som alligevel findes, siger Carsten Bukholt

Tilbagebetalingstiden for anlægget er cirka ni år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udfordringer på solcellemarkedet

- Med lovændringerne de seneste par år har det selvfølgelig ikke været et nemt marked at agere i. Men vi mener stadig, at det er attraktivt at installere solceller – især hvis man kan tilbagebetale sit anlæg på under 10 år, siger markedschef hos OK, Klaus Kjær.