Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Faste hektarpriser på selvkørende sprøjter

Af mbl - 4. jan. 2017 KL. 10:29

Med operationel leasing kan man få overblik over udgifterne til en selvkørende sprøjte.

Traktorleverandørerne er så småt ved at tage operationel leasing til sig og anvender det i salgsarbejdet. Argumenterne er tryghed i budgettet, driftssikre og servicerede traktorer og ingen kamp om bytteprisen, når perioden udløber.

Nu melder TBS Maskinpower sig på banen med et lignende tilbud for brugte, selvkørende sprøjter af typen Challenger Rogator med arbejdsbredder helt op til 36 meter og GPS/RTK. Den type sprøjter har specialiserede sprøjteentreprenører og store jordbesiddere brugt i mange år og er nu ved at tage hul på 2. eller 3. generation af deres sprøjter. Det betyder, at der kommer flere interessante brugte maskiner på markedet til en overkommelig pris for mange - og altså endda med mulighed for operationel leasing til en fast hektarpris.

Mindst 7.000 hektar

Den faste hektarpris i forbindelse med operationel leasing har været genstand for mange ture i regnearket hos TBS Maskinpower. Hektarprisen skal afstemmes mod afskrivninger, serviceomkostninger, risiko for reparationer, maskinens brugtværdi ved aftalens udløb og så videre. Regnestykket viste, at kunderne skal behandle mindst 7.000 hektar årligt i fem år, før det er risikoen værd for maskinforretningen at indgå en fastprisaftale.

Jens Hansen, TBS Maskinpower, der er ekspert i de selvkørende sprøjter, synes ikke, at mindstekravet på 7.000 hektar behandlet areal om året i forbindelse med en leasingaftale er meget.

- Med både gødskning og plantebeskyttelse kan det nemt blive til tre-fire overkørsler af de samme arealer i løbet af året, og der er mange landmænd med 5-600 hektar, så hvis de aftaler at klare sprøjteopgaverne for fire-fem kolleger, er der ikke langt til 7.000 hektar overkørt areal, siger han.

Gødning og plantebeskyttelse

Når Jens Hansen fremhæver gødskning som en opgave for de selvkørende sprøjter, kommer det sikkert bag på mange. Mange tænker udelukkende planteværn, når der tales om sprøjtning, men de fleste selvkørende sprøjter arbejder også med udbringning af flydende gødning. Forklaringen er enkel. De selvkørende sprøjter kan komme hurtigt over et areal, når forholdene er til det i det tidlige forår, og de placerer den flydende gødning nøjagtigt der, hvor den skal være helt ud til markskel, og ydermere er det ofte billigere at indkøbe flydende gødning end fast kunstgødning.

Traditionelle sprøjteopgaver fylder dog stadigvæk mest på arbejdsplanerne for de selvkørende Challenger sprøjter, og det er de ifølge TBS Maskinpower helt suveræne til. Egenskaber som nøjagtighed, hastighed, dokumentation og førerkomfort står højt på listen, men også helt suveræne køreegenskaber på landevejen spiller en vigtig rolle for kunder, der skal løse sprøjteopgaver for mange ejendomme.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame