Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Farmers4Future samlet på Bornholm

Af mod - 28. jul. 2017 KL. 11:43

  • ww257672_1
  • ww257672_2
  • ww257672_3

En gruppe, bestående af 11 marokkanere og 15 danske LU'er, skal ud og se bornholmsk landbrug samt erhvervs- og kulturliv.

I denne uge er Farmers4Future, som er en del af LandboUngdoms Marokkoprojekt, samlet på Bornholm. En gruppe, bestående af 11 marokkanere og 15 danske LUer, skal ud og se bornholmsk landbrug samt erhvervs- og kulturliv.

Ugen startede lidt hektisk med fly, der ikke blev nået i Paris. De første marokkanere ankom til Kastrup kl 14:20, og den sidste ankom sent søndag aften, hvilket resulterede i, at en flok måtte overnatte i Malmø, da de ikke nåede færgen. De ankom heldigvis mandag formiddag, hvor programmet startede ved besøg i Røde Kors' genbrugsbutik. Her blev der fortalt om frivillighed i ind- og udland og shoppet lidt nyt med hjem.

Ligestilling og menneskerettigheder,

Derudover har deltagerne tirsdag blandt andet haft besøg af Annette Hansen, som er chef for erhvervsafdelingen i Danske bank på Bornholm for at fortælle om, hvordan det er at være kvindelig leder og vejen til succes.

Det var et meget spændende oplæg om at blive erhvervskvinde og samtidig have et fungerende familieliv med frivilligt arbejde i sportsklubben. De unge marokkanere var meget spørgende og havde stor interesse. Derefter kom lokalpolitiker Bente Johansen fra radikale venstre, for at tale om ligestilling og menneskerettigheder, hvilket er meget anderledes i Danmark i forhold til Marokko. Hun fortalte blandt andet om børns rettigheder til et godt liv.

Tirsdagens program blev afsluttet hos Nygård kalveproducent, der blandt andet producerer 'Den Bornholmske Kalv'.

Resten af ugens program byder blandt andet på kulturoplevelser med sejltur fra Hammer-havn, besøg ved Østerlars rundkirke samt Dueodde strand. Marokkanerne og medlemmerne af LU skal også se Bornholmsk landbrug, da gruppen blandt andet skal besøge en maskinstation, Lykkelund Gedemejeri samt Trommeregård Jerseybesætning, hvor Marokkanerne skal malke køer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame