Politiet og Fødevarestyrelsen har overtaget fåreavlerens besætning i Højer efter, at der er fundet omkring 50 døde dyr på ejendommen samt at 25 dyr havde det så skidt, at de blev aflivet, skriver JydskeVestkysten.

Fåreavleren er anmeldt og sigtet for vanrøgt og mishandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik en anmeldelse den 28. marts. Dagen efter rykkede vi ud sammen med Fødevarestyrelsen og en dyrlæge. Her kunne vi konstatere, at der var en del dyr, der ikke havde det godt, og at der også lå flere døde får og lam, siger lederen af politiets områdestation syd, vicepolitiinspektør Preben Westh til JydskeVestkysten.

Det første besøg fra myndighederne resulterede i flere mundtlige påbud, men de efterfølgende kontrolbesøg viste, at den 89-årige ikke havde levet op til kravene. Derfor valgte politiet at overtage ansvaret for bedriften med de cirka 2500 får og lam.

Preben Westh siger, at det er meget sjældent, at politiet og myndighed går ind og overtager en bedrift.

Forsømmelser

Ifølge JydskeVestkysten skal politiet og myndighedernes indgriben mod fåreavleren også ses i lyset af, at han for mindre end tre uger siden stod frem i JydskeVestkysten for at kritisere det lokale digelag for forsømmelser. Efter megen nedbør stod vandet højt, og den 89-årige anklagede digelaget for ikke at have sørget for at holde afvandingspumper igang. Allerede dengang viste den 89-årige døde får og lam frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den efterfølgende debat har siden resulteret i flere anmeldelser mod fåreavleren.