- Man skåler, når der er noget at fejre. Vi sænker prisen på mælk! Vil du skåle med os?

Sådan skrev den Coop-ejede detailkæde Fakta i sidste uge på et facebookopslag, der annoncerede med at Fakta satte prisen på mælk ned til 4,50 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det opslag har fået mange vrede kommentarer med på vejen fra folk, der mener at Fakta istedet burde vægte hensynet til mælkeproducenterne højere, og dermed snarer sætte prisen i vejret, som Rema 1000 valgte at gøre det fredag den 21. august.

Facebook-bruger Lene Sørensen skrev:

- jeg synes ikk I skal være stolte af at sænke prisen på mælk.... hvorfor kan vi ikke bare betale det, som det virkelig burde koste...og så have en go fornemmelse. ...at vi som forbruger er med til at holde vores landbrugserhverv igang..

Facebook-bruger Marianne Lindrum skrev:

- Der er da ikke noget skåle for, hvad med alle landbrug, der må lukke

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra Facebook-bruger Alex Lund Nielsen lød kommentaren:

- Hvor er det en plat kampagne at fyre af mens danske mælkeproducenter og arbejdspladser er tvunget i knæ!!!

Forsvarer sig

I dag kom responsen så fra Fakta, der på Facebook skriver:

I fakta har vi respekt for forskelligheden. Derfor tilbyder vi billig mælk til dem, der foretrækker det, og økologisk mælk til dem, der foretrækker det. Synes man som forbruger, at det er vigtigt, at landmændene får en højere pris for deres mælk, skal man købe den økologiske.

Alternative løsninger tror vi ud fra vores erfaring heller ikke vil fungere i virkeligheden: Hvis vi solgte mælk, der er dyrere end vores konkurrenter, er der en stor sandsynlighed for at kunderne går derover. Men vi er åbne og følger udviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis det viser sig, at der for første gang er et folkekrav om højere priser på mælk af hensyn til landmændene, vil vi være åbne for at sætte priserne op.

For grundlæggende synes vi også, at et kvalitetsprodukt som mælk sælges for billig. Men indtil da vil vi sørge for både konkurrencedygtige priser og mulighederne for at vælge mellem mælk i forskellige priskategorier, der giver forskellig betaling til landmændene.