Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fagligheden mangler, Hr. Minister

Af MAN - 8. nov. 2018 KL. 18:00

Peter Bohnsen Jensen, Bæredygtigt Landbrug, klandrer Jacob Ellemann-Jensen for at debatten går galt med landmændene.

Jakob Ellemann-Jensen er minister for et fagministerium for miljø- og fødevarer. Fagligheden burde være i højsædet der. Det er den ikke. Derfor går debatten mellem ministeren og vi landmænd så grueligt galt.

Vi landmænd bygger vores virke og argumentation på faglighed og naturens love. Ministeren bygger øjensynligt på en luftig fornemmelse af, hvor der er stemmer at hente samt på forfejlede og gennemkritiserede metamodeller, som hans embedsmænd i mange år har fremturet med, men som Ellemanns forgænger dog prøvede at gøre fagligt op med.

Støttte til radikal politik

Det er en farlig tilgang hr. minister. Den betyder, at du i praksis kommer til at støtte den radikale politik om en underminering af landbrugserhvervet med en braklægning af 1/3 af landbrugsjorden. I din egen valgkreds rammer det Norsminde Fjord området hårdt. Op mod halvdelen skal braklægges På trods af at denne fjord er målt på mange måder, skal den reguleres på baggrund af metadata ? der ikke har noget med denne fjords virkelighed at gøre. Det var jo netop sådanne usikkerheder de internationale forskere påpegede som fejl, men som dit ministerium vedvarende fremturer med.

Regeringen havde en historisk chance for at hjælpe landbrugserhvervet ved at afskaffe skatten på produktionsapparatet efter sommerens tørke. Det vil bl.a. sige jordskatterne. I Agerskov forklarede minister Ellemann, at der skulle 90 mandater til. Men dette tal var jo nået. Så argumentet med at Socialdemokratiets deltagelse var nødvendig holder ikke. Hvorfor undlod du at benytte dit flertal?

PSO-afgift

Du insisterer på at bibeholde faktuelt forkerte oplysninger i faktaark på dit ministeriums hjemmeside, du smykker dig med lånte fjer, når du siger at udfasningen af PSO-afgiften er regeringens værk. Det er et krav fra EU ? og sker over helt utrolig lang tid. Rent fagligt er der intet at hente for langt de fleste landmænd i den tørkepakke din regering vedtog. Alligevel fremturer du hele tiden med, at intet erhverv er blevet forkælet mere under din regering. Landbruget ønsker ikke hjælpepakker ? men vi forlanger at blive reguleret fagligt og juridisk korrekt ? så vil vi få rammevilkår, vi kan producere under.

Hr. minister det er svært ? meget svært ? for vi landmænd at finde ud af, hvor vi skal sætte vores kryds til det valg, der må komme.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame