Ansøgningsrunden 2018 er vel overstået. Og der blev søgt om grundbetaling til et samlet areal på 2.580.000 ha, hvilket er 18.704 ha færre end sidste år.

Der har i alt været 16 timer i ansøgningsrunden, hvor det ikke har været muligt at bruge Tast selv-service. I 2017 var det 35,9 timer. Landbrugsstyrelsen har et mål om, at Tast selv-service er tilgængeligt i mindst 98 % af åbningstiden. I det første kvartal af 2018 var Tast selv-service tilgængeligt i 98,11 % af åbningstiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, at nogle konsulenter og landmænd har haft en anden oplevelse under ansøgningsrunden, hvilket kan hænge sammen med lokale forhold. Det er noget, vi undersøger frem mod næste ansøgningsrunde, skriver miljøstyrelsen i pressemeddelelse.

Styrelsen er i fuld gang med sagsbehandlingen af de mange ansøgninger, og kontrollørerne kan snart gå i gang med kontrollen.

-Vi er startet med de sager, hvor der er registreret fejl, og vi arbejder hen imod, at så mange landmænd som muligt får udbetalt deres støtte i starten af december. Vi sender løbende høringsbreve. Jo hurtigere vi modtager svar på brevene, jo flere ansøgninger kan vi få færdigbehandlet til december, skriver styrelsen i pressemeddelelse.