En fogedsag om en gammel traktor har udviklet sig til en fængsling.

Agner Jakobsen blev anholdt torsdag for at have fjernet en gammel traktor uden værdi fra sin ejendom, der var sendt på tvangsauktion. Det skriver TV2 Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agner Jakobsen blev anholdt, fordi fogeden mener, at han i forbindelse med tvangsaultionen af sin ejendom, fjernede en gammel værdiløs traktor og satte en anden på samme sted. Agner Jakobsen benægter det og er rystet over fængslingen. Det gælder også hans advokat.

Løsladt i dag

- Hvis fogeden mener, at min klient ikke har talt sandt i retten, så er retsmidlet, at fogeden skal anmelde min klient for falsk forklaring, og så skal der køre en straffesag. I Danmark plejer vi jo ikke at sætte folk i fængsel, indtil de afgiver en forklaring, som dommeren kan lide, siger advokat Helle Larsen til TV2 Nord.

Alligevel røg han i fængsel i fem dage, indtil Landsretten i dag omgjorde sin beslutning med følgende begrundelse:

- Agner Jakobsen har nu siddet forvaret siden den 12. april 2018, uden at han er fremkommet med nye oplysninger. Under hensyn hertil og til, at den forsvundne traktor er mere end 40 år gammel og ikke blev registreret i forbindelse med tvangsauktionen, idet auktionsrekvirenten anså den for værdiløs, finder landsretten, at det vil være uproportionalt at opretholde forvaringen, hvorfor (...) han skal løslades, står der i Landsrettens kendelse, oplsyer TV2Nord.

Agner Jakobsen overvejer nu, om han vil klage over de fem dage i arresten.