Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har i dag meldt ud, at regeringen dropper målet om at det økologiske areal skal være fordoblet i 2020. Det skriver netavisen Altinget.dk her til morgen.

Det var Eva Kjer Hansen selv, der som fødevareminister i 2009, indførte målsætningen om fordoblingen af øko-aealet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ambitionen fastholdes

Udmeldingen kommer samtidig med, at NaturErhvervstyrelsen netop har meddelt, at der er sket et boom i landmænd, der ønsker at lægge om til økologi, og at det økologiske areal i Danmark vokser med 22.000 hektar efter den seneste ansøgningsrunde for økologisk arealtilskud.

Til Altinget.dk udtaler Eva Kjer Hansen:

- Regeringen finder det uhensigtsmæssigt at være bundet af en kvantitativ målsætning, som ikke er realistisk, men fastholder en ambition om at fremme økologiomlægningen, så det økologiske areal og ikke mindst produktionen kan vokse.

L&F: Ærgerligt

Hos Landbrug & Fødevarer er der skuffelse over udmeldingen fra Eva Kjer Hansen. Administrerende direktør Karen Hækkerup mener, at det er vigtigt at de økologiske 2020 mål bevares.

- Det går rigtig godt for dansk økologi lige nu. Der bliver købt flere økologiske varer i butikkerne og mange landmænd lægger om til økologisk produktion eller undersøger muligheden for at omlægge til økologi. Så længe der er stor interesse blandt landmænd for at omlægge, synes vi det er ærgerligt ikke at have et ambitiøst mål. Målet sender et positivt signal til de landmænd der overvejer omlægning, siger Karen Hækkerup og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Målene har fungeret som et pejlemærke, så både erhvervet og forskellige politiske initiativer har trukket i samme retning. Det at have et ambitiøst mål for den økologiske produktion, har været med til at drive økologien fremad og skabe økologisk vækst.

Landbrug & Fødevarer vil fortsat arbejde for at øge væksten i økologien. Både i udlandet og herhjemme.

- Vi vil stadig hjælpe de landmænd, der er nysgerrige på økologien med at fortage omlægningstjek eller rådgive økologiske landmænd om at optimere og udvide deres produktion. Det vil ikke ændre sig, uanset om der er mål for det økologiske areal eller ej, siger Karen Hækkerup.

Det økologiske areal udgør i dag 6,7 procent af det samlede danske landbrugsareal, svarene til 176.323 hektar.