Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Eva Kjer beskyldes for studehandel med BL

Af Mads Blenker - 16. feb. 2016 KL. 14:22

Miljø- og Fødevareministeriet med Eva Kjer Hansen i spidsen beskyldes for at have indgået en studehandel med Bæredygtigt Landbrug. Det skriver Politiken.

Stormvejret omkring Eva Kjer Hansen fortsætter med at tiltage i styrke, og nu skriver Politiken, at Miljø- og Fødevareministeriet beskyldes for at have indgået en studehandel med Bæredygtigt Landbrug.

Ifølge Politiken drejer det sig om sagen om grødeskæring, hvor Bæredygtigt Landbrug har stævnet staten for manglende vandløbsvedligeholdelse. Den sag kan have fået indflydelse på udformningen af det kommissorium til en undersøgelse fra forskere om nye regler for grødeskæring, hvor Eva Kjer Hansen tidligere er blevet beskyldt for at kopiere formuleringer fra Bæredygtigt Landbrug.

I en mail-udveksling mellem departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet og Flemming Fuglede Jørgensen fra Bæredygtig Landbrug, som Politken har fået aktindsigt i, skriver departementschefen, at ministeriet har strakt sig så langt som lovgivningen tillader for at opfylde Bæredygtigt Landbrugs ønsker. Senere i samme mail spørger departementschefen ifølge Politiken hvorvidt Bæredygtigt Landbrug nu har i sinde at droppe retssagen. Den kobling vækker harme hos oppositionen:

- Det er dybt kritisabelt at blande de to ting sammen. Man må tage de retssager, der måtte komme, siger Reumert Gjerding til Politiken og tilføjer:

- Man giver dem mulighed for at forhandle om kommissoriet og spørger: Er I nu tilfredse, så I kan trække jeres sager? Det står ekstremt klart, at det er en forhandling, hvor de får mulighed for at skrive politikken mod at de så trækker deres retssager mod staten.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame