Onsdag

7. oktober 2015

4 m/s Øst / sydøst
Øst / sydøst
12.2 °C Overskyet
Overskyet

EU udsætter CAP-reformen med et år

EU-kommissionen har erkendt, at reformen af den fælles landbrugspolitik (CAP) ikke bliver klar til tiden, og de har derfor udsat implementeringen med et år. Dog forventer de stadig, at den nye landdistriktspolitik bliver klar.

EU-kommissionen har udsat CAP-reformen med et år. Foto: Colourbox.dk.

EU-kommissionen bliver nødt til at udsætte reformen af den fælles landbrugspolitik (Common Agricultural Policy - CAP) med et år, og de forventer således ikke at være færdige før januar 2015. Det erkender medlem af EU-kommissionens landbrugskabinet, Gwilym Jones, ifølge britiske Farming Online.

Forhandlingerne har været ramt af en række store forsinkelser, men kommisionen har til trods fastholdt deres oprindelige deadline, den 1. januar 2014, ind til i torsdags.

Selvom at kommissionen har erkendt, at ændringerne til søjle et, som er den direkte landbrugsstøtte, ikke bliver klar til implementering i januar 2014, så mener landbrugskommisær, Dacian Ciolos', udsending stadig, at søjle to, som er landdistriktsprogrammet, bliver klar efter den oprindelige plan. 

Ifølge Farming Online mener den britiske landmandsorganisation, National Farmers Union, ikke, at det er realistisk, og de opfordrer kraftigt kommissionen til at sikre et tilstrækkeligt tidsrum efter vedtagelsen af CAP til implementering af de nødvendige tiltag. 

EU-parlamentet har sparket de mange ændringsforlag til CAP-reformen til hjørne efter, at forhandlingerne om EU's kommende budget brød sammen under det seneste møde mellem EU's 27 stats- og regeringsledere.

- Selv hvis EU-budgettet bliver vedtaget i begyndelsen af 2013, og CAP-reformen bliver gjort færdig under det irske formandskab til sommer, så efterlader det os kun med seks måneder til at implementere nye reguleringer, og til at Fødevareministeriet kan tilpasse deres systemer til udbetaling af støtten, siger præsident for National Farmers Union, Peter Kendall, til Farming Online.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.Tags


Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".


Dagens mest læste


Udvalgte artikler

Bæltekøretøjer i kommunernes greb

Bæltekøretøjer i kommunernes greb

05.10.15 | 08:54 | ?

Transportministeren ser gerne kommunal dispensation for kørsel med bæltekøretøjer på det kommunale vejnet.

Ny direktør i Kopenhagen Fur fyret før han startede

Ny direktør i Kopenhagen Fur fyret før han startede

05.10.15 | 07:48 | ?

Kopenhagen Furs viceadministrerende direktør, der var udset til at sætte sig i chefstolen for virksomheden fra den 1. november, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Prisen på gødning

Prisen på gødning

05.10.15 | 08:01 | ?

Hvilken gødning skal man købe til 2016-sæsonen, og hvornår skal man købe den?

Udenrigsministeren lancerer skræddersyet assistance til fødevaresektoren

Udenrigsministeren lancerer skræddersyet assistance til fødevaresektoren

05.10.15 | 08:19 | ?

Sammen med Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer lancerer udenrigsminister Kristian Jensen nu et målrettet eksportfremmeprogram for små- og mellemstore virksomheder (SMV'er) i fødevaresektoren.

Dansker endte i top tre til VM

Dansker endte i top tre til VM

04.10.15 | 23:20 | ?

VM i pløjning blev i dag afsluttet på dansk grund i Thy, og de to dansker kom flot til tops - Jens Iversen endte på en tredjeplads, mens Søren Korsgaard sendte på en femte plads.