Fredag

28. august 2015

1 m/s Sydvest
Sydvest
15.8 °C Delvis skyet
Delvis skyet

EU udsætter CAP-reformen med et år

EU-kommissionen har erkendt, at reformen af den fælles landbrugspolitik (CAP) ikke bliver klar til tiden, og de har derfor udsat implementeringen med et år. Dog forventer de stadig, at den nye landdistriktspolitik bliver klar.

EU-kommissionen har udsat CAP-reformen med et år. Foto: Colourbox.dk.

EU-kommissionen bliver nødt til at udsætte reformen af den fælles landbrugspolitik (Common Agricultural Policy - CAP) med et år, og de forventer således ikke at være færdige før januar 2015. Det erkender medlem af EU-kommissionens landbrugskabinet, Gwilym Jones, ifølge britiske Farming Online.

Forhandlingerne har været ramt af en række store forsinkelser, men kommisionen har til trods fastholdt deres oprindelige deadline, den 1. januar 2014, ind til i torsdags.

Selvom at kommissionen har erkendt, at ændringerne til søjle et, som er den direkte landbrugsstøtte, ikke bliver klar til implementering i januar 2014, så mener landbrugskommisær, Dacian Ciolos', udsending stadig, at søjle to, som er landdistriktsprogrammet, bliver klar efter den oprindelige plan. 

Ifølge Farming Online mener den britiske landmandsorganisation, National Farmers Union, ikke, at det er realistisk, og de opfordrer kraftigt kommissionen til at sikre et tilstrækkeligt tidsrum efter vedtagelsen af CAP til implementering af de nødvendige tiltag. 

EU-parlamentet har sparket de mange ændringsforlag til CAP-reformen til hjørne efter, at forhandlingerne om EU's kommende budget brød sammen under det seneste møde mellem EU's 27 stats- og regeringsledere.

- Selv hvis EU-budgettet bliver vedtaget i begyndelsen af 2013, og CAP-reformen bliver gjort færdig under det irske formandskab til sommer, så efterlader det os kun med seks måneder til at implementere nye reguleringer, og til at Fødevareministeriet kan tilpasse deres systemer til udbetaling af støtten, siger præsident for National Farmers Union, Peter Kendall, til Farming Online.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.Tags


Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

MFO-fristforlængelse giver også problemer

MFO-fristforlængelse giver også problemer

26.08.15 | 13:01 |

?

Generel dispensation til senere såning af MFO-afgrøder hjælper mange - men rammer andre.

Kleber landbrugsdæk tilbage hos Michelin

Kleber landbrugsdæk tilbage hos Michelin

26.08.15 | 12:46 |

?

Michelin overtager igen distributionen af landbrugsdæk for varemærket Kleber og leverer nu direkte til forhandlere i Sverige, Norge og Danmark.

BL roser NaturErhvervstyrelsen og ministeren

BL roser NaturErhvervstyrelsen og ministeren

26.08.15 | 12:46 |

?

Beslutningen om at indføre en generel frist for efterafgrøder bliver rost til skyerne af Bæredygtigt Landbrugs chefjurist og faglige direktør.

Tilskud til landbruget sætter gang i byggeriet af svinestalde

Tilskud til landbruget sætter gang i byggeriet af svinestalde

26.08.15 | 10:00 |

?

Det forventes, at Bornholms svineproduktion i de kommende år vil stige med 80.000 slagtesvin. Det har sat gang i byggeriet af svinestalde.

Uværdigt MFO-forløb

Uværdigt MFO-forløb

26.08.15 | 08:57 |

?

Lederen i Maskinbladet, der udkommer på fredag, blev skrevet af chefredaktør Rasmus Dalsgaard, inden der blev givet generel MFO-dispensation. Men kritikken af myndighederne holder fortsat. Hvad ligner det at dispensationen først gives næsten en uge efter den opridnelige tidsfrist, mener chefredaktøren.