Torsdag

18. september 2014

4 m/s Øst
Øst
12 °C Tåge
Tåge

EU udsætter CAP-reformen med et år

EU-kommissionen har erkendt, at reformen af den fælles landbrugspolitik (CAP) ikke bliver klar til tiden, og de har derfor udsat implementeringen med et år. Dog forventer de stadig, at den nye landdistriktspolitik bliver klar.

EU-kommissionen har udsat CAP-reformen med et år. Foto: Colourbox.dk.

EU-kommissionen bliver nødt til at udsætte reformen af den fælles landbrugspolitik (Common Agricultural Policy - CAP) med et år, og de forventer således ikke at være færdige før januar 2015. Det erkender medlem af EU-kommissionens landbrugskabinet, Gwilym Jones, ifølge britiske Farming Online.

Forhandlingerne har været ramt af en række store forsinkelser, men kommisionen har til trods fastholdt deres oprindelige deadline, den 1. januar 2014, ind til i torsdags.

Selvom at kommissionen har erkendt, at ændringerne til søjle et, som er den direkte landbrugsstøtte, ikke bliver klar til implementering i januar 2014, så mener landbrugskommisær, Dacian Ciolos', udsending stadig, at søjle to, som er landdistriktsprogrammet, bliver klar efter den oprindelige plan. 

Ifølge Farming Online mener den britiske landmandsorganisation, National Farmers Union, ikke, at det er realistisk, og de opfordrer kraftigt kommissionen til at sikre et tilstrækkeligt tidsrum efter vedtagelsen af CAP til implementering af de nødvendige tiltag. 

EU-parlamentet har sparket de mange ændringsforlag til CAP-reformen til hjørne efter, at forhandlingerne om EU's kommende budget brød sammen under det seneste møde mellem EU's 27 stats- og regeringsledere.

- Selv hvis EU-budgettet bliver vedtaget i begyndelsen af 2013, og CAP-reformen bliver gjort færdig under det irske formandskab til sommer, så efterlader det os kun med seks måneder til at implementere nye reguleringer, og til at Fødevareministeriet kan tilpasse deres systemer til udbetaling af støtten, siger præsident for National Farmers Union, Peter Kendall, til Farming Online.

Relaterede artikler

Tags

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier

Maskinbladet udkommer på

  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

Minksæson sluttede med prisstigning

Minksæson sluttede med prisstigning

16.09.14 | 10:32 |

?

Salgssæsonen har været præget af faldende priser, men årets sidste auktion sluttede med en prisstigning på 18 procent.

Maskinstationsbrand er blevet undersøgt

Maskinstationsbrand er blevet undersøgt

15.09.14 | 11:53 |

?

Brandteknikkerne har en teori om, hvordan branden på Feldborg Maskinstation opstod.

Myndighederne krænker landbrugets retssikkerhed

Myndighederne krænker landbrugets retssikkerhed

15.09.14 | 14:33 |

?

NaturErhvervstyrelsen kan idømme "bøder" uden rettergang og selv få del i rovet i form af 25 procent af indtægterne. Det er i strid med Grundlovens princip om magtens tredeling, Jacob Jensen (V).

Kolding-Gravens Maskinforretning A/S skal sælge Spearhead

Kolding-Gravens Maskinforretning A/S skal sælge Spearhead

15.09.14 | 13:48 |

?

Greentec har valgt Kolding-Gravens Maskinforretning A/S til at klare professionelt salg og service af Spearhead i store dele af det sydlige Jylland.

Nye serier af kompakttraktorer fra John Deere

Nye serier af kompakttraktorer fra John Deere

15.09.14 | 09:03 |

?

Serierne 3R og 4R afløser de tidligere modeller i 3020 og 4020 serien.