Torsdag

18. december 2014

3 m/s Syd / sydvest
Syd / sydvest
7 °C Tåge
Tåge

EU udsætter CAP-reformen med et år

EU-kommissionen har erkendt, at reformen af den fælles landbrugspolitik (CAP) ikke bliver klar til tiden, og de har derfor udsat implementeringen med et år. Dog forventer de stadig, at den nye landdistriktspolitik bliver klar.

EU-kommissionen har udsat CAP-reformen med et år. Foto: Colourbox.dk.

EU-kommissionen bliver nødt til at udsætte reformen af den fælles landbrugspolitik (Common Agricultural Policy - CAP) med et år, og de forventer således ikke at være færdige før januar 2015. Det erkender medlem af EU-kommissionens landbrugskabinet, Gwilym Jones, ifølge britiske Farming Online.

Forhandlingerne har været ramt af en række store forsinkelser, men kommisionen har til trods fastholdt deres oprindelige deadline, den 1. januar 2014, ind til i torsdags.

Selvom at kommissionen har erkendt, at ændringerne til søjle et, som er den direkte landbrugsstøtte, ikke bliver klar til implementering i januar 2014, så mener landbrugskommisær, Dacian Ciolos', udsending stadig, at søjle to, som er landdistriktsprogrammet, bliver klar efter den oprindelige plan. 

Ifølge Farming Online mener den britiske landmandsorganisation, National Farmers Union, ikke, at det er realistisk, og de opfordrer kraftigt kommissionen til at sikre et tilstrækkeligt tidsrum efter vedtagelsen af CAP til implementering af de nødvendige tiltag. 

EU-parlamentet har sparket de mange ændringsforlag til CAP-reformen til hjørne efter, at forhandlingerne om EU's kommende budget brød sammen under det seneste møde mellem EU's 27 stats- og regeringsledere.

- Selv hvis EU-budgettet bliver vedtaget i begyndelsen af 2013, og CAP-reformen bliver gjort færdig under det irske formandskab til sommer, så efterlader det os kun med seks måneder til at implementere nye reguleringer, og til at Fødevareministeriet kan tilpasse deres systemer til udbetaling af støtten, siger præsident for National Farmers Union, Peter Kendall, til Farming Online.

Relaterede artikler

Tags

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

4500 landbrugsjob i overhængende fare

4500 landbrugsjob i overhængende fare

16.12.14 | 09:08 |

?

4.500 mistede job og et eksporttab på otte mia. kr. er konsekvensen, hvis regeringen ikke griber ind, advarer Landbrug & Fødevarer, der foreslår en ruslandspakke.

Banker skal nedskrive landbrug med 25 procent

Banker skal nedskrive landbrug med 25 procent

16.12.14 | 06:13 |

?

Finanstilsynet beder nu nogle danske banker om at nedskrive landbrug med 25 procent.

Hæder fra Dansk Maskinhandlerforening til ung svend

Hæder fra Dansk Maskinhandlerforening til ung svend

15.12.14 | 15:55 |

?

Casper Friis Sørensen fra Brovig Maskiner er blevet tildelt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat for sin væremåde og faglige formåen i læretiden.

Miljøstyrelsen har ændret mening om ukrudtsbrændere

Miljøstyrelsen har ændret mening om ukrudtsbrændere

15.12.14 | 15:38 |

?

Kommuner skal ikke bruge ukrudtsbrændere frem for kemiske bekæmpelsesmidler, når ukrudt skal holdes nede på veje og i parker, lyder det fra Miljøstyrelsen.

Antarktis-traktoren kørte på flybrændstof

Antarktis-traktoren kørte på flybrændstof

15.12.14 | 15:07 |

?

Temperaturer ned til 50 frostgrader gjorde det nødvendigt at special-forberede Antarktis-traktoren.