- Få penge til at fortælle historier om EU's landbrugspolitik.

Sådan lyder lokketonen i en pressemeddelelse fra EU, der gør opmærksom på, at det igen i år er muligt at søge EU-Kommissionen om økonomisk støtte til det, der kaldes formidlingsprojekter, der handler om den fælles europæiske landbrugspolitik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

EU kalder det oplysning til borgerne om landbruget og målet er ifølge EU at oplyse om, hvordan landbrugspolitikken er til gavn for borgerne i EU.

Det er den klart positive vinkel, som EU gerne vil have frem.

Ifølge pressemeddelelsen kan projekterne for eksempel handle om, hvordan landbrugspolitikken skaber job og vækst i landdistrikterne, om ny viden og innovation i landbruget, og om forbedringer af miljø og bæredygtighed.

Politisk relevans

EU lægger slet ikke skjul på, at formålet med puljen er en form for propaganda, for i det fremgår, at pressemeddelelsen, at det handler om at udbrede kendskabet til relevansen af EU's landbrugspolitik blandt den generelle befolkning og at bygge tillid mellem borgere og landmænd i EU.

Puljen er i år på omkring 30 millioner kroner, og pengene gives til projekter rundt om i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle kan søge

EU-Kommissionen skriver, at pengene kan søges af alle med interesse og viden inden for området og målgruppen for aktiviteterne skal være den brede offentlighed, skoleelever, studerende, landmænd eller interessenter inden for landbruget.

Der kan blandt andet været tale om kampagner, konferencer, bøger, artikler, radio- og TV-indslag.