Minkavlererhvervet er under konstant pres og beskyldes ofte i både inden- og udenlandske medier for dyremishandling. Men det nyvalgte medlem af EU-Parlamentet, Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti, mener, at EU kan bruges til fordel for den danske minkavl:

- Det er muligt at samarbejde om at skabe en god produktion af mink i hele EU ved at fastlægge fælles regler for minkfarme. Minken har det godt i Danmark, og det skal den fortsat have. Men det samme skal være gældende i de andre lande. Vi skal skabe god dyrevelfærd i den industri, det selvfølgelig er at lave pelse, siger Jørn Dohrmann til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontroversiel

Jørn Dohrmann erkender, at minkavl er kontroversiel og mener, at det skyldes, at dyrene anvendes til pelse:

- Det er ikke, som vi kender det fra traditionel landbrugsproduktion til fødevarer. Minkavl er et stort erhverv, som mange lever af, og det kan drives på en ordentlig og sober måde. Derfor skal andre lande lære af Danmark. Folk skal kunne gå i pelse i vished om, at det kan ske, uden at dyrene lider overlast. Producerer vi ikke skind til pelse i Danmark, udvides produktionen i eksempelvis Rusland og Kina, hvor dyrene lever under kummerlige forhold. Vi skal gøre det så godt, vi kan, under de nuværende forhold, og der kan Danmark gøre en forskel, siger Jørn Dohrmann.

Virkeligheden

Han var under EU-valgkampen på besøg på en minkfarm og fik der bekræftet, at man skal passe på, at følelserne ikke tager overhånd:

- Det er godt med egne øjne at se, hvad der foregår og selv at være derude. Den danske pelsdyrindustri har det fantastisk godt med de forhold, man byder dyrene. Selvfølgelig er der altid noget, der kan gøres bedre, men spørgsmålet er, om det er realistisk. Der reagerer politikere ind i mellem lidt for hurtigt uden at tænke på, om det kan lade sig gøre ude i den virkelige verden, slutter Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem.