Der er store rokader på vej i Miljøstyrelsen. Et internt brev, som Information er kommet i besiddelse af, viser, at flere af styrelsens opgaver fremover kommer til at være tættere på minister, Esben Lunde Larsen (V).

Det skriver Information. Avisen er kommet i besiddelse af et internt brev, hvor skriver styrelsens direktør, Lars Hindkjær, skriver til alle 600 ansatte, at alle Miljøstyrelsens ministerbetjeningsopgaver vil blive flyttet til departementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blevet blev sendt ud sidste fredag, og af det kan man også læse, at bekendtgørelsesarbejdet rykkes fra styrelsen til ministeriet. Ifølge direktøren betyder det en arbejdsdeling, der er unik i ministeriet.

Professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Jørgen Grønnegård, siger til Information, at det reelt er en styrkelse af ministerens magt, der er foregået. .

- Det er klart, at når man rykker flere ansvarsområder og ansatte over i departementet, så styrker det ministerens magt på bekostning af embedsmændenes uafhængige faglige vurderinger, siger Jørgen Grønnegård.

Ministerens kommentar

I en skriftlig kommentar skriver Esben Lunde Larsen følgende:

- Jeg er del af en regering, der mener, at statslige arbejdspladser tilhører hele Danmark, og som derfor flytter arbejdspladser fra en bred vifte af offentlige institutioner ud af København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver rigtig god mening, at et ministerium, der beskæftiger sig med natur, landbrug, fødevareproduktion og miljø, er rigt repræsenteret i hele landet.