Har en dansk landmand i løbet af et år 50, 100 eller 150 frister, som han i løbet af et år skal overholde og følge med i?

Det kommer der snart en komplet oversigt over. Miljø- og Fødevareministeriet er nemlig i gang med at danne overblikket på tværs af alle styrelsernes frister og ansøgningsrunder. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forstår godt, at landbruget sukker dybt over de mange frister, som de skal forholde sig til.

- Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

- Det er vigtigt for mig, at det er overskueligt at overholde de relevante frister for landmanden. Regler skal være enkle og forstålige. Og det vil være rart for både erhverv og ministerium, hvis vi kan få gjort overblikket enklere ved at slå nogle frister sammen eller sløjfet nogle, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Inviterer erhvervet indenfor

I debatten om det såkaldte dato-tyranni, som landmænd er underlagt, er det blevet sagt, at danske planteavlere har mere end 100 frister, som de skal forholde sig til i løbet af et år.

Esben Lunde Larsen understreger, at der kan være store forskelle på, hvilke frister den enkelte landmand skal forholde sig til. Det afhænger jo af, hvad der søges af tilskud, hvilken bedriftstype der er tale om, eller om man fx er økolog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forstår godt, at landbruget sukker dybt over de mange frister, som de skal forholde sig til. Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om at invitere erhvervet ind til at give indspil til arbejdet, så vi fra jord til skrivebord får en fælles forståelse af, hvad der ligger af frist-byrde på den enkelte landmand og får skabt det nødvendige overblik, som vi kan arbejdere videre ud fra, siger Esben Lunde Larsen.