Til stor glæde for de mange tilhørere erklærede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen Agromek 2016 for åbent med en klar udmelding til oppositionens landbrugsordførere.

Landbrugspakken består, og der bliver ikke tale om at genåbne pakken til forhandling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Skulle der sidde en forvildet landbrugsordfører et sted i landet og drømme om, at genåbne forhandlingerne, så er beskeden klar.. Glem alt om det. Pakken ligger fast og sådan er det,

Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister

- Skulle der sidde en forvildet landbrugsordfører et sted i landet og drømme om, at genåbne forhandlingerne, så er beskeden klar.. Glem alt om det. Pakken ligger fast og sådan er det, sagde Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareministeren forklarede også, at der intet som helst odiøst var over, at landbrugspakken blev justeret i henhold til gældende EU-ret. Heller ikke efter, der er kommet nye ansigter i regeringen.

- Selvom der er kommet nye ansigter i regeringen, så er kursen klar. Der er ingen vaklen. Vi har hele tiden aftalt, at pakken skulle være i overensstemmelse med EU-retten. Derfor er der ikke noget at komme efter, sagde Esben Lunde Larsen.

Den nye regering bestående Venstre, Liberal Alliance og De konservative har landbruget som et af de områder, der skal satses på i fremtidens Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ønsker, at der skal skabes arbejdspladser i Danmark. Og der er både landbruget og teknologisektionen omkring landbruget ekstremt vigtigt. Vi ønsker at sikre, at Danmark fremover er et landbrugsland, som producerer attraktive eksportvarer og skaber velstand i landet. Og det kan man altsammen få et indblik i, her på Agromek, sagde Esben Lunde Larsen og erklærede Agromek 2016 for åben.