Først sagde han stop som minister for fødevare og miljø, og nu forlader Esben Lunde Larsen (V) snart helt dansk politik.

Han har fået et job uden for politik, som tager ham hele vejen over Atlanten. Ex-ministeren skriver følgende på sin facebook-side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Fra oktober måned begynder jeg i en skræddersyet stilling som fellow hos den globale tænketank, World Resources Institute, i Washington D.C. beliggende helt tæt på Det Hvide Hus og Kongressen.Tænketanken har mere end 700 eksperter og ansatte, der arbejder globalt i mere end 50 lande med bæredygtige løsninger inden for områderne: vand, fødevarer/madspild, skovbrug og energi.Som en del af mit arbejde skal jeg fremme bæredygtige løsninger inden for vand, fødevarer og skov, bekæmpe madspild, samt arbejde med at fremme sundere kost, hvorigennem livsstilssygdomme kan undgås - alt sammen noget, jeg har arbejdet med som miljø- og fødevareminister. Nu bliver det blot i en global sammenhæng, hvilket det bestemt ikke bliver mindre spændende af. Derudover skal jeg bl.a. være lead ambassador på det store C40 skovprogram med C40-byerne, der er et netværk af megabyer, som arbejder for bedre klimaløsninger globalt. Jeg skal lede forskerteam, samt opbygge offentligt-private partnerskaber med bæredygtighed som omdrejningspunkt.Det bliver fantastisk at kunne fortsætte med at arbejde med et område af betydning i forhold til at bruge verdens resourcer bedre.Som følge af dette udtræder jeg af Folketinget første tirsdag i oktober efter næsten 13 år som politiker, hvoraf syv gode år har været som MF'er og næsten tre som minister.Tak til Venstres bagland i Ringkøbing-Skjern Kredsen, tusindvis af trofaste vælgere, gode kollegaer og medarbejdere igennem næsten 13 år som politiker.