Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Erling Bonnesen: Grundighed om ny vandløbslov

Af Erling Bonnesen, Miljø- og fødevareordfører for Venstre - 14. dec. 2018 KL. 12:00

Erling Bonnesen sætter i et indlæg fokus på, at der er behov for en opdatering af reglerne omkring reguleringen af vandløb.

Der er behov for en opdatering af reglerne omkring reguleringen af vandløb. Den nuværende lovgivning er ikke blevet opdateret i mange år, og virkeligheden har ændret sig. Vi ser stigende mængder nedbør og dermed også et øget grundvandsspejl. Det er vi i Venstre meget opmærksomme på, kan skabe store problemer på markerne. Samtidig har en sommer, som den vi så i år, nogle helt andre ? og modsatrettede ? problemer. Det kalder på handling og vi er i gang med det forberedende arbejde, men det tager tid.

Grundighed er nødvendigt i denne sag.

En ekspertgruppe er kommet med deres anbefalinger til en ændring af forvaltningen af vandløb, og vi er ved at se på disse. Det er dog ret komplekst, bl.a fordi der er flere hensyn der skal varetages og

spille sammen i den endelige tilrettelæggelse af lovgivningen og udmøntningen i praksis, der skal varetage hensynene for afvanding fra land, by, veje mv., og miljø samt nogle de nye udfordringer, f.eks. med mere vand som følge af klimaudfordringerne.

Der skal også ses på hvilke typer af regulativer, forskellige virkemidler og indsatser, der skal kunne tages i anvendelse og som kan være forskellige i de enkelte vandløb afhængig af behov.

Flere af disse elementerne er ved at blive undersøgt til bunds. Det vil ikke være forsvarligt at ændre lovgivningen, før vi har fakta fuldstændig på plads. Der skal med andre ord mere viden på bordet. Området er ganske enkelt for vigtigt til snuptagsløsninger.

For at finde den bedst mulige løsning for både landbruget, byer og miljøet, skal vi nu have mulighed for at dykke yderligere ned i anbefalingerne, skabe klarhed og finde den bedste løsning.

Mine ønsker for den nye regulering er bl.a., at der skal tages hensyn til effektiv afvanding af markerne, fortsat beskyttelse af miljøet og at sikre byer og land mod oversvømmelser så godt som muligt fremover.

Der forestår nu et forberedende arbejde på området, omfattende bl.a. alle de forskellige faglige udredninger der skal udarbejdes, klarlæggelse af mulige virkemidler og indsatser mv., herunder hvordan

det kan sammentænkes og spille sammen til en helhed på området, som grundlag for drøftelser af aftaler, med efterfølgende lovgivning og implementering i praksis.

Det forberedende arbejde er sat i gang i Miljø- og Fødevareministeriet. Det er ret omfattende arbejde

og det er planlagt, at vare frem til efteråret 2019, hvor der planlægges efter, at der kan tages fat på

drøftelserne om de fremtidige aftaler på området.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame