LEDER 4.april 2014: Agronom Kurt Skovsted har i en kronik i denne udgave af Maskinbladet sat pris på, hvad det vil koste at nedlægge dansk landbrug, og han er nået frem til, at prisen er 148 milliarde kroner årligt.

Dertil kommer andre konsekvenser som eksempelvis flere importerede produkter, der ikke er underlagt de nuværende danske krav til produktionsforhold, dyrevelfærd med videre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er et interessant regnestykke, som vakte åbenlys læserinteresse og trak usædvanligt mange læsere, da kronikken for nylig blev bragt på Maskinbladet.dk.

Her er en person, som sagligt har fordybet sig i fakta.

Fakta bygger tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) derimod ikke på, når hun udtaler sig på side 9 i denne udgave af Maskinbladet. Her vurderer hun, at reaktionen mod hende i tiden som minister var kraftig, fordi det skulle have provokeret, at hun vidste, hvad hun talte om?.

Men det gjorde hun jo ikke.

Mette Gjerskov ejer åbenlyst ikke tvivlens nådegave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selv om hun ikke længere er fødevareminister, er hendes selvfede facon stadig ret provokerende for mange landmænd, for erhvervet har vel aldrig været underlagt en mere forfærdelig minister. Vel ikke en gang den nuværende hører hjemme i Gjerskovs kategori.

Hendes selvtilstrækkelighed var et af de store problemer, da hun var minister.

Hun blev for eksempel ved med at hævde, at der var styr på randzonekompensationen, selv om det var løgn. Hvis hun vil påstå, at hun vidste, hvad hun talte om, så talte hun mod bedre vidende. Det burde være ansvarspådragende.

Kurt Skovsted viser klart, hvad der er på spil, når ministre som Mette Gjerskov og deres ligesindede tromler frem med en syndflod af regler.

De burde derrfor lytte til hans ord, som Maskinbladet gerne tilslutter sig:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"I tryner et erhverv, som faktisk sætter Danmark på verdenskortet, I miskrediterer et erhverv, som altid er i vælten for de negative historier."

Det er dyrt for landbruget - og for det danske samfund.