Bæredygtigt Landbrugs vedtægter blev oprindelig skabt med en antenneforenings vedtægter som forbillede. Men udviklingen har gjort det nødvendigt at justere vedtægterne, og det var der enstemmig tilslutning til på foreningens ekstraordinære generalforsamling torsdag i forbindelse med Nutrifair.

De nye vedtægter træder i kraft efter vedtagelse på foreningens ordinære generalforsamling den 1. marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed bringes der overensstemmelse mellem den faktiske virkelighed og vedtægterne. Det betyder eksempelvis, at bestyrelsessuppleanterne fremover indgår i bestyrelsens arbejde i overensstemmelse med den hidtidige praksis.

Også foreningens adresse bliver tilpasset virkeligheden.

Trods den enstemmige tilslutning til vedtægterne, var der efterfølgende en del diskussion af en enkelt ændring, som betyder, at kun aktive landbrugere får stemmeret i foreningen.

Begrundelsen for forslaget er, at det vil gøre det lettere i eksempelvis at deltage i retssager, fordi det bliver mere klart, at foreningen repræsenterer aktive landmænd.

Dermed er der eksempelvis ægtefæller eller parter i interessentskaber, som ikke længere kan stemme, og det er for enkelte medlemmer en følelsesmæssig sag, at de ikke uden stemmeret føler sig sat en smule udenfor, selvom både direktør og formand gjorde det klart, at alle den slags medlemmer fortsat er meget velkomne til at deltage aktivt i foreningen på lige fod med de stemmeberettigede medlemmer.