Ifølge Berlingske har sagen om Landbrugspakken udviklet sig alvorligt for regeringen.

Nu kommunikerer embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet via usb-stik i stedet for email, og statsminister Lars Løkke Rasmussen forsøger at lægge pres på EU-Kommissionen for at få den til at acceptere Landbrugspakkens miljøregnskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er stigende frygt for, at EU vil fjerne den danske kvægundtagelse og en række andre fordele for landbruget, og samtidig kommer det frem, at regeringen har været gjort opmærksom på de eventuelle konsekvenser.

Mistænkeligt

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding lægger over for Maskinbladet ikke skjul på, at hun finder det fuldstændig absurd, når kontorchefer i ministeriet forbyder deres medarbejdere at sende materiale om Landbrugspakken på email:

- I stedet skal de fysisk vandre af sted med et usb-stik i hånden og levere det direkte til departementet. Det virker mistænkeligt - at der er noget, man virkelig forsøger at skjule. Hvad er det, de er bange for, at offentligheden skal få indsigt i? Det virker besynderligt, siger Maria Reumert Gjerding til Maskinbladet.

Boomerang

Hun mener, at når Danmark risikerer at miste blandt andet kvægundtagelsen, viser det, at Landbrugspakken kan ende som en boomerang i hovedet på landbruget:

- Vi risikerer at miste en række fordele for landbruget, fordi Landbrugspakken er i strid med internationale miljøregler, siger hun og kalder statsminister Lars Løkke Rasmussens direkte indblanding i sagen for desperat:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han vil ikke lade sagen gå sin gang, men finder det nødvendigt at ringe til topembedsmænd i Kommissionen for at presse dem til at acceptere landbrugspakken. Hvis regeringen mente, at Landbrugspakken er lovlig, ville der ikke være grund til, at han blandede sig. Han får det til at se endnu værre ud, end det var i forvejen, siger Enhedslistens ordfører.

Må acceptere miljøregler

Maria Reumert Gjerding har kun siddet i Folketinget i cirka halvandet år, og det er kommet bag på hende, at man i forbindelse med Landbrugspakken er parat til at gå så langt for at få sin politik igennem:

- Man griber til vildledning, manipulation og mørklægning. Man bryder de demokratiske spilleregler. Det er fuldstændig uacceptabelt. Det er ikke i orden at få tingene igennem ved at presse og true Kommissionen på den måde. Man er nødt til at acceptere de miljøregler, som alle lande er enige om og har underlagt sig. Det er til gavn for befolkningen i hele Europa. Det er det, regeringen forsøger at undgå i denne sag, slutter Maria Reumert Gjerding.