Maskinbladet, England.

Efter engelske Helen Rainthorpe i februar 2010 mistede sin far, John Rainthorpe, som døde af kræft, overtog hun sin fars landbrug, JJR Farms LDT Welten nær Lincoln i England. Hun er nu fjerde generation på gården.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Lamma-udstillingen i England, der i disse dage løber af stablen, søsætter Helen Rainthorpe en verdensrekord på gården. Hun har planlagt en event den 28. juli 2012, hvor hun vil prøve at samle så mange Case IH Quadtracs som overhovedet muligt. Rekordforsøget går ud på at få så mange Quadtracs til at køre og harve på én mark som muligt.

Overskuddet går til kræftfond

I samarbejde med Case IH i England er hjemmesiden quadtracrecord.co.uk blevet oprettet. Alle Case IH Quadtracs kunder i England opfordres til at besøge siden for tilmelding til arrangementet. Foruden tilmelding kan der også læses om, hvorfor rekordforsøget er sat i værk.

- Det koster 50 pund for hver tilmeldte Quadtracs at tilmelde sig eventen, og pengene går ubeskåret til kræftfonden, The Relay For Life Charity, fortæller Helen Rainthorpe på dette års Lamma show.

Tilskuere er også velkomne, og de skal betale fem pund i entre. Penge, der også går til kræftfonden.

Helen Rainthorpe fortæller, at hun på gården selv råder over to Case IH Quadtracs, en 535 samt en 440. Helen Rainthorpe dyrker 3.500 hektar jord udelukkende med korn og raps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rekordforsøget skal foregå på en 80 hektar stor mark, hvor der er netop nu står raps. Disse skulle vi gerne have høstet til den 28. juli, fortæller Helen Rainthorpe.

Helen Rainthorpe håber på omkring 20 til 40 røde Quadtracs på rekordforsøgsdagen.